Studenţii la Politehnică se angajează prea repede în IT, profesorii se luptă să îi ţină în şcoală

Majoritatea celor 150 de studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Timişoara sunt angajaţi în domeniul IT încă din primii doi ani de studiu, pe salarii care încep de la 1.000 de euro, motiv pentru care, unii, renunţă la studii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4498 afișări
Imaginea articolului Studenţii la Politehnică se angajează prea repede în IT, profesorii se luptă să îi ţină în şcoală

Studenţii la Politehnică se angajează prea repede în IT, profesorii se luptă să îi ţină în şcoală

Dan Daniel, prorectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 80% din absolvenţii instituţiei de învăţământ superior sunt angajaţi în domeniul în care au învăţat încă din primele şase luni de la terminarea studiilor.

Mai mult, în cazul absolvenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, gradul de angajare este de 100%.

"Cei care studiază în domeniul IT îşi găsesc un loc de muncă imediat după ce sunt studenţi ai universităţii noastre, unii chiar din primul an sau cel mult din al doilea an. Noi am încercat să avem o colaborare cu toate companiile din acest domeniu şi să temporizăm un pic această recrutare timpurie pentru a le permite să-şi finalizeze studiile. Pentru că pregătirea universitară înseamnă şi multă muncă şi atunci nu pot să fie competenţi în două direcţii, şi la universitate şi la job. Numărul de absolvenţi în IT a crescut. Noi avem undeva la 120-150 de absolvenţi, dar mai sunt şi absolvenţii de mastere, de doctorat, care sunt angajaţi în cadrul companiilor. Deci, acoperim înspre 200 de specialişti anual în acest domeniu", a explicat Dan Daniel.

Deşi numărul absolvenţilor în IT a crescut în ultimii ani, prorectorul Universităţii Politehnica din Timişoara spune că, în continuare, companiile se plâng de faptul că mai au nevoie de specialişti în acest domeniu.

"Companiile se plâng de faptul că ar mai avea nevoie de IT-işti, dar ,din păcate, din punct de vedere legislativ noi suntem limitaţi pentru a menţine calitatea la un număr pe care-l primim ca şi cifră de şcolarizare fără taxă. Există şi această opţiune de admitere cu taxă, avem şi acolo studenţi interesaţi, dar nu putem creşte în mod excesiv acest număr", a mai precizat Dan Daniel.

Potrivit unor surse din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, companiile din domeniul IT le oferă studenţilor salarii începând de la 1.000 de euro, care se pot tripla, în timp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici