Studenţii lansează Programul complementar de guvernare. Care sunt priorităţile acestuia - FOTO

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a lansat "candidatul ideal pentru alegerile parlamentare - ANA", care propune un program de guvernare complementar prin care se asigură finanţarea corespunzătoare a educaţiei şi beneficii fiscale pentru tinerii din educaţie şi sănătate.

708 afișări
Imaginea articolului Studenţii lansează Programul complementar de guvernare. Care sunt priorităţile acestuia - FOTO

Studenţii lansează Programul complementar de guvernare. Care sunt priorităţile acestuia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De Ziua Internaţională a Studentului, ANOSR a lansat "candidatul ideal pentru alegerile parlamentare - ANA (acronim pentru Acum Noi Acţionăm)", care propune un program de guvernare complementar.

Programul propus de studenţi asigură o finanţare corespunzătoare a educaţiei, beneficii fiscale pentru tinerii angajaţi din educaţie şi sănătate şi o participare corespunzătoare a studenţilor în luarea deciziilor din universităţi.

ANOSR aminteşte că a lansat public, în 9 octombrie, "Scrisoarea Deschisă pentru Viitorul României", prin care s-a adresat liderilor partidelor politice, miniştrilor, parlamentarilor şi candidaţilor la alegerile din 9 decembrie, atrăgându-le atenţia asupra unor probleme acute ale studenţilor şi ale societăţii şi cerându-le asumarea unor soluţii.

"Scrisoarea are deja aproximativ 2.000 de susţinători. Până în acest moment, foarte puţini politicieni au răspuns scrisorii, iar priorităţile studenţilor au fost integrate destul de puţin sau neclar de principalele forţe politice în programele proprii de guvernare! Întrucât considerăm că participarea studenţilor şi a tinerilor la vot este extrem de importantă pentru a fi trataţi cu responsabilitate de clasa politică, dar şi pentru a informa studenţii cu privire la (ne)seriozitatea cu care factorii politici tratează solicitările şi viitorul nostru, ANOSR o lansează pe ANA - candidat ideal la alegerile parlamentare", se arată în comunicatul alianţei studenţeşti, transmis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Programul complementar de guvernare ANA cuprinde solicitările transmise de studenţi prin scrisoarea deschisă, printre care alocarea a şase la sută din PIB pentru educaţie, din fonduri publice, pentru un învăţământ accesibil şi de calitate, creşterea veniturilor tinerilor angajaţi din educaţie şi sănătate, inclusiv prin acordarea de facilităţi fiscale şi alte beneficii, asigurarea participării corespunzătoare a studenţilor în luarea deciziilor din universităţi şi societate, respectarea drepturilor acestora.

"ANOSR îşi propune să determine candidaţii la alegerile parlamentare şi forţele politice din România să dea răspunsuri clare cu privire la ceea ce îşi asumă referitor la priorităţile exprimate de studenţi. Prima listă de răspunsuri din partea clasei politice va fi comunicată public vineri, 23 noiembrie", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici