Studenţii protestează, vineri, în faţa sediilor PSD, PNL şi Ministerului Educaţiei

Liga Studenţilor (LS IAŞI) organizează vineri, începând cu ora 12, un protest spontan în faţa sediilor PSD, PNL şi Ministerului Educaţiei faţă de „modificările inacceptabile care se doresc a fi impuse prin proiectele de lege ale educaţiei”.

424 afișări
Imaginea articolului Studenţii protestează, vineri, în faţa sediilor PSD, PNL şi Ministerului Educaţiei

Sursa foto: Facebook/Liga Studenţilor - LS Iaşi

„Liga Studenţilor (LS IAŞI) organizează astăzi (vineri - n.r.), începând cu ora 12, un protest spontan în faţa sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Naţional Liberal (PNL) şi a Ministerului Educaţiei faţă de modificările inacceptabile care se doresc a fi impuse prin proiectele de lege ale educaţiei, precum şi faţă de modalitatea complet netransparentă în care au loc aşa-zisele dezbateri din Camera Deputaţilor şi Senat, accesul reprezentanţilor organizaţiei fiind restricţionat în Parlament şi în Ministerul Educaţiei la solicitarea unor oameni politici şi a unor federaţii studenţeşti. Studenţii vor merge pe rând la sediile celor două partide şi la Minister, iar pe rând vor împărţi trecătorilor <diplome> fără valoare din viitorul <României Educate>”, potrivit unui comunicat de presă.

În prezent, proiectele de legi ale educaţiei sunt dezbătute în comisia de învăţământ din Senat, urmând ca săptămâna viitoare să fie votul final.

„La solicitarea unor structuri studenţeşti la nivel naţional şi cu sprijinul lui Sorin Cîmpeanu şi al lui Gigel Paraschiv, din noiembrie 2019 până în prezent, a fost blocat accesul Ligii Studenţilor (LS IAŞI) la orice consultare la nivel ministerial şi guvernamental, iar acum şi la nivel de Parlament. Miza acestui blocaj instituţional este să nu permită participarea la dezbateri a vocilor critice la adresa <României Educate>, fiind preferate doar organizaţiile docile, apropiate de cercurile de putere ale Administraţiei Prezidenţiale, ale PNL şi PSD”, se menţionează în comunicat.

Studenţii susţin, printre altele, că nu mai pot sesiza problemele din universităţi, diplomele nu vor mai avea acoperire în lipsa unor mecanisme reale şi eficiente de control din partea studenţilor şi a cetăţenilor asupra calităţii educaţiei, iar rectorii vor putea rămâne în funcţie cel puţin 10 ani de acum încolo, indiferent de numărul de ani în care au fost deja la conducerea universităţilor.

„Ligia Deca, din perioada în care a fost consiliera preşedintelui Klaus Iohannis, s-a înconjurat de o aşa-numită «societate civilă», care este mai degrabă o «societate în civil» - organizaţii care fac opoziţie controlată, care critică cât să nu se spună că nimeni nu a zis nimic şi care caută să înlăture de la masa dezbaterilor şi a negocierilor orice asociaţie independentă care ar fi contra «variantei oficiale». PSD, PNL şi Ligia Deca se folosesc de aceste metode totalitare de mimare a democraţiei pentru a împinge în Parlament atât agenda oamenilor politici care doresc instituirea unui control al statului în educaţie, cât şi al organizaţiilor cu agendă ideologică care subminează fundamentele învăţământului clasic şi care doresc slăbirea rolului familiei în educaţie”, spune Toma Tataru, preşedinte Liga Studenţilor (LS IAŞI).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici