Studenţii teologi din Iaşi cer ca preoţii să fie lăsaţi să ţină slujbe „măcar singuri”

Studenţii teologi din Iaşi cer MAI ca preoţii şi episcopii să fie lăsaţi să ţină slujbe în spaţii închise „măcar singuri”, pentru respectarea „libertăţii de conştiinţă”.

1455 afișări
Imaginea articolului Studenţii teologi din Iaşi cer ca preoţii să fie lăsaţi să ţină slujbe „măcar singuri”

Studenţii teologi din Iaşi cer ca preoţii să fie lăsaţi să ţină slujbe „măcar singuri”

Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi (SSTI) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităţilor religioase desfăşurate în spaţii închise, în sensul permiterii oficianţilor cultelor (episcopi, preoţi ş.a.m.d.) să îndeplinească ritualurile religioase măcar singuri sau alături de co-ministranţi (diaconi, dascăli, cântăreţi etc.), în vederea respectării libertăţii de conştiinţă, arată studenţii teologi.

Potrivit acestora, prevederea din decretul de instituire a stării de urgenţă referitoare la restrângerea unor drepturi nu restrânge libertatea religioasă. De asemenea, închiderea lăcaşurilor de cult fără a permite preotului să săvârşească serviciile religioase chiar singur sau în format restrâns este o măsură disproporţionată, care atentează la existenţa libertăţii de conştiinţă.

Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi susţine că îndeplinirea ritualurilor este o componentă esenţială a libertăţii de gândire, conştiinţă şi religie, protejată de CEDO.

„Săvârşirea cultului este, în viziunea creştinătăţii, expresia concretă a credinţei, a dobândirii sănătăţii trupului şi a sufletului. Prin limitarea acesteia de către stat este încălcată într-un mod grav libertatea de conştiinţă, iar cultul Bisericii este expresia concretă a acestei libertăţi”, adaugă SSTI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici