Studii: Europa va intra în CRIZĂ de mână de lucru peste 20-30 de ani, din cauza declinului demografic

Şeful Direcţiei Generale Afaceri Interne a Reprezentanţei Comisiei Europene, Dragoş Tudorache, a invocat miercuri, la o masă rotundă, mai multe studii potrivit cărora, din cauza declinului demografic, UE va intra în criză din punct de vedere al forţei de muncă, în 20-30 de ani.

371 afișări
Imaginea articolului Studii: Europa va intra în CRIZĂ de mână de lucru peste 20-30 de ani, din cauza declinului demografic

Europa va intra în criză de mână de lucru peste 20-30 de ani, din cauza declinului demografic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tudorache a explicat, cu ocazia evenimentului intitulat "O Europă deschisă şi sigură: transformarea obiectivelor în realitate", organizat la sediul Reprezentanţei CE în România, că Uniunea Europeană are nevoie de forţă de muncă din exterior şi că ar trebui realizată o hartă a ofertelor de lucru la nivelul UE.

În acest mod s-ar putea obţine şi o scădere a migraţiei ilegale care, potrivit participanţilor la masa rotundă, a condus la succesul politic al unor partide cu caracter extremist, în mai multe state UE.

"Trebuie să identificăm domeniile în care avem nevoie de forţă de muncă din exterior. Poate să pară paradoxal, şomajul este acum de 20 la sută, dar există studii care relevă faptul că, în 20-30 de ani, vom avea o problemă pe piaţa muncii din Europa, din cauza declinului demografic", a afirmat Tudorache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici