STUDIU: 66% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de spitalele administrate de municipalitate

Majoritatea bucureştenilor, mai precis 66% dintre aceştia, se declară mulţumiţi de spitalele administrate de municipalitate, gradul de sastisfacţie fiind ceva mai scăzut faţă de serviciile medicale şi comunicarea cu medicii care nu folosesc termeni pe înţelesul lor, arată un studiu lansat vineri.

48 afișări
Imaginea articolului STUDIU: 66% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de spitalele administrate de municipalitate

STUDIU: 66% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de spitalele administrate de municipalitate( Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Peste 50% dintre pacienţi spun că sunt satisfăcuţi de serviciile medicale şi de comunicarea cu medicii din unităţile Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), potrivit aceluiaşi studiu, realizat de reţeaua Info-sănătate la cererea municipalităţii.

Pacienţii se declară mai puţin mulţumiţi de birocraţia din spitale, legată în principal de numărul mare al actelor ce trebuie completate, de timpul de aşteptare considerat foarte mare şi de mâncarea care, deşi de calitate, ar fi prea puţină, în opinia lor, mai arată cercetarea.

Potrivit aceluiaşi studiu, pacienţii au făcut şi sugestii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, printre care sporirea gradului de curăţenie, deschiderea unor farmacii în spitale, modernizarea aparaturii medicale şi a mobilierului, instalaţii de climatizare, televizoare în saloane, spaţiu special pentru primirea vizitelor, frigidere, dar şi mai multe asistente şi spaţii pentru fumat.

Studiul a fost lansat în prezenţa primarului general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, şi a tuturor managerilor de spitale din ASSMB.

Edilul a precizat că a cerut acest studiu pentru a vedea ce părere au pacienţii despre spitale, la patru ani după preluarea acestora de către municipalitate, iar rezultatul, crede Oprescu, este bun.

Cu aceeaşi ocazie, primarul general a ţinut să mulţumească tuturor medicilor, întrucât rezultatele studiului sunt, de fapt, "rezultatul muncii lor". În plus, Oprescu i-a rugat pe medici să insiste în comunicarea cu pacienţii, indiferent de problemele personale cu care se confruntă.

Satisfacţia pacienţilor din spitalele ASSMB, Studiu pilot 2011, a fost realizat pe un eşantion de 1.124 pacienţi, în 17 spitale aflate în subordinea ASSMB. Studiul are o marjă de eroare de 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici