STUDIU. Aproape 74% dintre cazurile de cancer la sân din România sunt descoperite târziu. Care sunt cauzele

Peste 73% dintre cazurile de cancer de sân din România sunt diagnosticate în stadiile 2 şi 3, potrivit unei cercetări făcute de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România

820 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Aproape 74% dintre cazurile de cancer la sân din România sunt descoperite târziu. Care sunt cauzele

Sursa foto: Mediafaxfoto

Statistica realizată de membrii COPAC România arată că 73,4% dintre persoanele cu cancer de sân sunt diagnosticate în stadiile 2 şi 3 ale bolii, 4,4% sunt diagnosticate în stadiul 4, 18,6% în stadiul 1 şi doar 3,5% în stadiul 0.

20,7% dintre persoanele chestionate au spus că în 2020 şi 2021 nu au fost la control de teama pandemiei. În plus, 40% din persoane au fost nevoite să plătească din buzunar investigaţiile necesare pentru diagnostic.

La cercetarea online au răspuns aproximativ 140 de persoane, anunţă reprezentanţii COPAC.

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în anul 2020 cancerul de sân a reprezentat a treia cea mai întâlnită formă de cancer în România, cu peste 12.000 de cazuri noi.

De asemenea, cel mai nou sondaj Eurostat arată că România rămâne pe ultimul loc în UE în materie de screening pentru cancerul de sân.

În plus, în România, ratele de supravieţuire la cinci ani după tratarea unor forme de cancer sunt mult sub mediile UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici