Studiu: Cei care nu se spală pe dinţi riscă să se îmbolnăvească de cancer

  • Românii sunt codaşi la spălatul pe dinţi
  • O periuţă de dinţi este cumpărată de un român odată la 2-3 ani
  • Un nou studiu britanic arată că poţi face cancer dacă nu te speli pe dinţi
2368 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cei care nu se spală pe dinţi riscă să se îmbolnăvească de cancer
Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de pastă de dinţi şi igienă orală. În medie, un român consumă un tub de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa la 2 – 3 ani.
 
Un nou studiu britanic îţi arată strânsa legătură dintre faptul că oamenii nu se spală pe dinţi şi cancerul bucal sau cel gastric.
 
Cercetarea a fost făcută timp de 20 de ani.
 
„La noi, există puţină educaţie în acest sens. Eu presupun că (oamenii n.r.) nu dau importanţă, pur şi simplu nu conştientizează că legăturile sunt destul de strânse între igiena orală şi mai multe afecţiuni, nu neapărat cancerul”, a spus stomatologul Ana Keregy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici