Studiu Spania: Copiii transmit rar COVID-19. Medicii români, reticienţi la astfel de cercetări

  • Părinţii nu cred că şcolile de stat sunt pregătite să primească elevii în siguranţă
  • Părinte: Singura soluţie pe care o am e să mă îndrept către învăţământul privat
  • Şef pediatru Spania: Dacă şcolile au strategii şi respectă reguli, se pot redeschide fără probleme
  • Studiu Spania: Rata de infectare la copii este de 6 ori mai mică decât în rândul populaţiei generale
1067 afișări
Imaginea articolului Studiu Spania: Copiii transmit rar COVID-19. Medicii români, reticienţi la astfel de cercetări

Studiu Spania: Copiii transmit rar COVID-19. Medicii români, reticienţi la astfel de cercetări

Tinerii au o rată mică de transmitere a virusului SARS-CoV-2, cel puţin asta arată un studiu realizat de renumiţi medici din Barcelona. La cercetare au participat 1900 de elevi. Într-adevăr, trebuie să ştii că studiul a fost realizat în taberele de vară, adică în aer liber, şi nu în sălile de clasă, iar grupurile erau formate din maximum zece elevi.

Medicii de acolo spun totuşi că, pe baza acestui studiu, şcolile s-ar putea redeschide în siguranţă. Cum însă? Numai dacă se respectă toate regulile de distanţare. Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ atrage atenţia că în România ar putea creşte numărul cazurilor de COVID-19 după începerea şcolii. De aceeaşi părere sunt şi părinţii, care au dubii despre întoarcerea în siguranţă, mai ales în şcolile de stat.

Părinte: Sunt oarecum fortaţă să mă îndrept către mediul privat, unde normele astea de igienă, de distanţare sunt luate mai în serios. Infrastructura şcolară e la pământ, nici înainte nu respectau nişte norme minime de igienă, mi-e greu să cred că acum vor respecta.

Cristina Tunegaru, profesor Bucureşti: Ne vom întoarce aşa la şcoală, clase suprapopulate pentru că (Ministerul Educaţiei) nu a luat nicio măsură în acest sens.

Părinte: Nu mi se pare că sunt nişte măsuri eficiente acum şi nu cred că este potrivit să meargă la şcoală din punct de vedere al sănătăţii. Dar cred cu tărie că au nevoie de şcoală. Cred că cele trei măsuri de prevenţie: purtatul măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea sunt eficiente, dar nu pentru copii.

Carmen Dorobăţ, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: Ne aşteptăm ca după 15 septembrie numărul cazurilor să crească pentru că odată cu întâlnirea copiilor, inererent vom avea o creştere a numărului de cazuri, dar este foarte important ca să plecăm cu această creştere de la o bază mai mică, nu de la 1.500 de noi cazuri pe zi.

Gabriela Săndulescu, director Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Iaşi: Adică pregătim şcoala din punct de vedere administrativ, cu reparaţiile necesare, cu dotările necesare pentru început de an şcolar. Categoric dacă trebuie să vină toţi copiii la şcoală, ar trebui să avem învăţământ în două schimburi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici