Studiu: Zborul cu avionul rămâne mai ieftin faţă de mersul cu trenul în Europa / România, una din puţinele excepţii: e mai ieftin trenul, dar durează o eternitate / Situaţia completă

Zborul cu avionul este dăunător pentru mediu, dar mersul cu trenul în Europa este dăunător pentru contul bancar, potrivit unui nou studiu Green Peace. Totuşi ţara noastră este una din puţinele excepţii. Trenurile pe rutele interne sunt mai ieftine ca zborurile, dar durează o eternitate.

578 afișări
Imaginea articolului Studiu: Zborul cu avionul rămâne mai ieftin faţă de mersul cu trenul în Europa / România, una din puţinele excepţii: e mai ieftin trenul, dar durează o eternitate / Situaţia completă

Studiu: Zborul cu avionul rămâne mai ieftin faţă de mersul cu trenul în Europa / România una din puţinele excepţii : e mai ieftin trenul, dar durează o eternitate / Situaţia completă

Călătoriile cu trenul în Europa sunt cu 71% mai scumpe decât zborul cu avionul, potrivit unui studiu realizat de Greenpeace. Raportul a comparat preţurile zborurilor şi ale trenurilor pe 112 rute europene şi a constatat că, în doar 23 de cazuri, mersul cu trenul a fost mai ieftin decât zborul.

Din cauza "subvenţiilor de care beneficiază companiile aeriene, acestea pot oferi preţuri nerezonabil de mici", susţine Greenpeace. Optzeci la sută dintre rutele analizate în studiu sunt operate de companii aeriene low-cost.

Situaţia din România

"Reţeaua de trenuri din România este densă, ieftină, dar veche şi lentă. Singura legături directe permanente cu alte ţări sunt rutele către Budapesta şi mai departe spre Viena, deservite de două trenuri de noapte pe zi, şi alte câteva trenuri transfrontaliere.

De la începutul lunii iunie până la începutul lunii octombrie, există un tren de noapte direct de la Bucureşti la Istanbul, şi doar din iunie până în septembrie un tren de zi către capitala Bulgariei, Sofia.

Pentru rutele Viena-Bucureşti şi Bucureşti-Sofia, cele mai ieftine tarife Ryanair sunt mai ieftine decât cele mai ieftine tarife de tren. Trenul este întotdeauna mai ieftin spre Budapesta - o rută care nu este operată de companiile aeriene low-cost.

Există multe rute de zboruri interne în România. În general, trenul este mai ieftin decât zborurile interne, dar o călătorie care traversează ţara poate fi uşor să dureze mai mult de 12 ore", se arată în raportul Green Peace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici