Suceava: Baza de tratament şi hostelul de la mănăstirea ctitorită de IPS Teodosie, închise de ISU

Baza de tratament balnear şi hostelul din Complexul monahal "Acoperământul Maicii Domnului" ctitorit de IPS Teodosie în satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, au fost închise, vineri seara, de ISU Suceava, întrucât clădirile sunt din lemn şi nu există căi de evacuare suficiente.

689 afișări
Imaginea articolului Suceava: Baza de tratament şi hostelul de la mănăstirea ctitorită de IPS Teodosie, închise de ISU

IPS Teodosie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de control a instituţiei a verificat, vineri, Complexul monahal "Acoperământul Maicii Domnului" din Gheorghiţeni, ctitorie a IPS Teodosie Tomitanul, şi s-a dispus închiderea bazei de tratament şi a hostelului.

El nu a putut preciza câte persoane erau găzduite în acel spaţiu.

Echipa ISU Suceava a constatat că neregulile care au fost găsite la verificările anterioare nu au fost remediate, astfel că s-a dispus închiderea.

Cele două clădiri în care funcţionează baza de tratament şi "Casa pelerinului" sunt din lemn, iar potrivit ISU nu au căi de evacuare suficiente şi nici sisteme de securitate care să se declanşeze în caz de incendiu.

La începutul lunii septembrie, două chilii ale Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" din localitatea Gheorghiţeni au fost afectate de un incendiu, iar un călugăr a suferit un atac de panică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici