Suceava: Misiunea în care un poliţist a murit şi altul a fost rănit, pornită după o falsă sesizare

Maşina urmărită de cei doi poliţişti care fost implicaţi într-un accident în urma căruia unul a murit, iar altul a fost grav rănit nu transporta mărfuri de contrabandă, iar Poliţia face cercetări pentru a stabili cine a dat informaţii false în baza cărora s-a declanşat misiunea de urmărire.

240 afișări
Imaginea articolului Suceava: Misiunea în care un poliţist a murit şi altul a fost rănit, pornită după o falsă sesizare

Suceava: Misiunea în care un poliţist a murit şi altul a fost rănit, pornită după o falsă sesizare (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Inspectorul de poliţie Bogdana Crăciun, din cadrul IJP Suceava, a declarat că poliţiştii au reuşit să stabilească cine este şoferul autovehiculului despre care se presupunea că transportă ţigări de contrabandă, dar că în urma verificărilor s-a stabilit că acesta transporta, în condiţii de legalitate, mărfuri ce urmau să fie comercializate.

Sursa citată a menţionat că misiunea de urmărire a poliţiştilor suceveni a fost declanşată în urma unui apel la 112, o persoană sesizând că în maşina respectivă s-ar transporta ţigări.

Apelul a fost înregistrat cu puţin înainte de ora 12.00, iar accidentul s-a produs la ora 12.07.

Ea a precizat că, în prezent, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cine a sunat la 112 şi a furnizat informaţii false.

Un echipaj de Poliţie format dintr-un angajat al Poliţiei municipale Suceava şi un agent de poliţie de la Biroul Poliţiei Rutiere al Poliţiei municipale Suceava se afla, sâmbătă, în misiune de urmărire, în trafic, pe DN2, a unui autoturism înmatriculat în Iaşi, despre care existau informaţii că ar transporta ţigări, iar în zona Cumpărătura maşina Poliţiei a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea drumului în încercarea de a evita un alt autoturism care a intrat brusc pe DN2 fără să acorde prioritate maşinii aflate în misiune.

Potrivit inspectorului de poliţie Bogdana Crăciun, maşina Poliţiei avea pusă în funcţiune semnalizarea acustică şi luminoasă.

În urma producerii accidentului, cei doi poliţişti au fost răniţi grav, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţistul de la Poliţia municipală Suceava a murit la spital.

Poliţistul rănit este stabil şi are nevoie de 80-90 de zile de îngrijiri medicale.

Crăciun a spus că autoturismul MAI a fost avariat în proporţie de 90 la sută, iar pe perioada derulării cercetărilor circulaţia pe DN2, în zona Cumpărătura, s-a desfăşurat pe un singur fir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici