Suceava: Nouă persoane, la spital cu reacţie alergică la apă clorinată după ce au fost la o piscină

Nouă persoane, între care trei copii, au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cu reacţie alergică la apă clorinată, după ce au făcut baie într-o piscină din municipiu, DSP făcând verificări în acest caz.

426 afișări
Imaginea articolului Suceava: Nouă persoane, la spital cu reacţie alergică la apă clorinată după ce au fost la o piscină

Suceava: Nouă persoane, la spital cu reacţie alergică la apă clorinată după ce au fost la o piscină (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacienţii au venit la UPU începând de la miezul nopţii până spre dimineaţă, având reacţie alergică uşoară la apă clorinată.

El a precizat că cei şase adulţi nu au necesitat internare, iar cei trei copii sunt sub supraveghere, toţi având o reacţie uşoară, cu iritaţii în jurul ochilor.

"E o reacţie alergică uşoară la apă clorinată şi au primit toţi tratament specific", a spus el.

La rândul său, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au mers deja la piscina respectivă pentru a preleva probe din apă, urmând să se verifice concentraţia de clor.

Din primele informaţii, el a spus că această reacţie alergică ar fi datorată concentraţiei prea mare de clor din apă.

"Vom vedea exact ce e acolo, aşteptăm oficial rezultatul analizelor", a spus Harasim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici