Suceava: Un magazin şi un restaurnat, cuprinse de incendiu puternic pe DN 17

Incendiul puternic în care au fost distruse, vineri dimineaţa, un magazin şi un restaurant din comuna Vama, judeţul Suceava, a fost stins după mai bine de şase ore, afectând şi o casă. Pompierii au stabilit că focul a pornit din cauza unei prize defecte, transmite corespondentul Mediafax.

401 afișări
Imaginea articolului Suceava: Un magazin şi un restaurnat, cuprinse de incendiu puternic pe DN 17

Suceava: Un magazin şi un restaurnat, cuprinse de incendiu puternic pe DN 17

UPDATE:

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, incendiul a fost stins după mai bine de şase, timp în care circulaţia pe DN 17 s-a desfăşurat cu dificultate.

„La sosirea echipajelor, ardeau o clădire corp comun, ce îngloba un restaurant şi un magazin mixt, precum şi acoperişul unei case de P+1, din imediata apropiere, cu pericol de propagare la vecinătăţi. Au ars bucătăria restaurantului pe aproximativ 25 de metri pătraţi, sala de mese pe 100 metri pătraţi, plafonul din lemn pe 160 metri pătraţi, acoperişul clădirii, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, materiale textile, electrocasnice şi aparate de gătit. S-au degradat pereţii clădirii, instalaţia electrică, aparatură electrocasnică, tâmplărie din PVC, veselă, mobilier şi marfă din magazinul mixt, acoperişul şi plafonul unei anexe pe 25 de metri pătraţi, 4 lăzi frigorifice şi 6 vitrine frigorifice. La casa de locuit, au ars acoperişul pe 100 de metri pătraţi şi plafonul pe 50 de metri pătraţi. S-au degradat pereţii şi tavanul etajului, elemente de tâmplărie din PVC, instalaţia electrică a etajului, electrocasnice, mobilier, materiale textile şi o parte din faţada locuinţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din bucătăria restaurantului, iar cauza probabilă este efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineaţa, la un magazin şi la un restaurant din localitatea Vama din judeţul Suceava, iar pentru intervenţia pompierilor, Drumulul Naţional 17 a fost blocat, transmite corespondentul Mediafax.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU), un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la o clădire cu trei nivele, din localitatea Vama, situată lângă drumul naţional 17 care leagă Transilvania de Moldova.

„Flăcările au cuprins o clădire P+E+M, de aproximativ 220 de metri pătraţi, arzând magazinul şi restaurantul”, a anunţat purtătorul de cuvânt ISU Suceava, lt. col. Dan Baltaru.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava intervin cu mai multe autospeciale de stingere, cu apă şi spumă.

Deocamdată nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul, pompierii şi poliţiştii declanşând o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici