Suceava: Un tânăr a furat o maşină şi nu a oprit la semnalele poliţiei. S-au tras focuri de armă

Un tânăr de 20 de ani a furat, dumincă, o autoutilitară din curtea unui bărbat din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava. Poliţiştii l-au somat să oprească, iar apoi a început o urmărire în care s-au tras focuri de armă, transmite IPJ Suceava.

193 afișări
Imaginea articolului Suceava: Un tânăr a furat o maşină şi nu a oprit la semnalele poliţiei. S-au tras focuri de armă

Suceava: Un tânăr a furat o maşină şi nu a oprit la semnalele poliţiei. S-au tras focuri de armă

Tânărul de 20 de ani lucra ocazional în curtea păgubitului şi ar fi găsit autoutilitara deschisă, cu cheile în contact.

La nivelul judeţului Suceava au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului şi autorului.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea dispus într-un filtru rutier a reperat autoturismul sustras pe DN17A, pe raza localităţii Suceviţa.

Poliţiştii au făcut semnele de oprire, dar vehiculul şi-a continuat deplasarea în viteză, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase.

După ce a ieşit din localitate, s-au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat.

În aceste condiţii, întrucât la aproximativ.8 kilometri distanţă urma un obiectiv turistic la care erau prezente mai multe persoane, respectiv Pasul şi complexul turistic Palma, poliţiştii au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reuşind oprirea şi imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate şi a barei spate.

Şoferul de 20 de ani a fost extras din maşină fără a suferi leziuni.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatul fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice

De asemenea, s-a constatat ca şoferul nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis şi conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici