Suceava: Zece arme de vânătoare şi muniţia aferentă, confiscate de la un italian

Un cetăţean italian este cercetat de poliţiştii suceveni pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a introdus ilegal în ţară zece arme de vânătoare şi muniţia aferentă.

215 afișări
Imaginea articolului Suceava: Zece arme de vânătoare şi muniţia aferentă, confiscate de la un italian

Suceava: Zece arme de vânătoare şi muniţia aferentă, confiscate de la un italian (Imagine: Arhiva Mediafaxfoto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, armele şi muniţia care se aflau în locuinţa din Drăgoieşti a unui cetăţean italian au fost confiscate.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au stabilit că, în cursul decembrie 2012, italianul, motivând că este deţinător legal de arme de vânătoare în Italia, a introdus ilegal în România cele zece arme şi cartuşe de calibru 12 mm prin intermediul altui cetăţean italian.

Acesta a transportat armele dezasamblate, într-o geantă mare de voiaj, transportul fiind făcut cu autocarul prin Punctul de frontieră Borş.

Italianul a declarat, în prezenţa traducătorului autorizat, că nu ştia legislaţia românească privind regimul armelor şi muniţiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici