Suedia: Numărul cazurilor COVID creşte cu 30 - 40% în fiecare săptămână

Suedia înregistrează o creştere a numărului de cazuri COVID-19. Sistemul de sănătate se poate aştepta la o creştere a presiunii în timpul verii, a declarat joi ministrul sănătăţii.

471 afișări
Imaginea articolului Suedia: Numărul cazurilor COVID creşte cu 30 - 40% în fiecare săptămână

Suedia: Numărul cazurilor COVID creşte cu 30 - 40% în fiecare săptămână

"Destul de mulţi sunt bolnavi, chiar dacă suntem în mijlocul verii. Observăm, de asemenea, o mică creştere a numărului de pacienţi cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri spitaliceşti şi de terapie intensivă", a declarat ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

"Cu toate acestea, nu vedem impactul pe care l-am văzut la începutul pandemiei, vreau să subliniez acest lucru", a spus aceasta.

Cazurile din Suedia sunt greu de urmărit, deoarece testarea este limitată la persoanele care primesc asistenţă medicală, dar Agenţia de Sănătate a estimat că infecţiile au crescut cu 30-40% pentru fiecare dintre ultimele săptămâni, dar de la niveluri scăzute.

Hallengren nu a prezentat nicio restricţie, dar a îndemnat oamenii să rămână acasă dacă sunt bolnavi.

Joi, 11 persoane cu COVID-19 erau la terapie intensivă, departe de cei peste 500 de pacienţi de la vârful primului val din 2020, dar ceva mai mulţi decât în săptămânile trecute.

Datorită nivelului ridicat de vaccinare şi răspândirii variantei mai blânde Omicron, Suedia a eliminat toate restricţiile în primăvară.

Ţara s-a remarcat la începutul pandemiei prin faptul că a optat pentru măsuri voluntare în locul închiderilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici