Supravieţuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni, din decembrie 1989, au fost decoraţi de ministrul de Interne

Marcel Vela a acordat, marţi, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) supravieţuitorilor masacrului de la aeroportul Otopeni, din data de 23 decembrie 1989, conform unui comunicat al instituţiei.

5486 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni, din decembrie 1989, au fost decoraţi de ministrul de Interne

Spravieţuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni, din decembrie 1989, decoraţi de ministrul Vela

Marcel Vela a participat, marţi, la o întâlnire cu 15 dintre supravieţuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni.

Pe lângă Emblema de Onorare a Ministerului Afacerilor Interne, foştii jandarmi, militari în termen de la unitatea de transmisiuni din Câmpina, trimişi în 1989 să apere aeroportul Otopeni, au primit şi Brevetul de Supravieţuitor al masacrului din 23 decembrie.

„Aceste distincţii sunt un simbol modest, un semn al preţuirii şi aprecierii pe care o avem pentru dumneavoastră şi pentru cei care şi-au jertfit viaţa în acele teribile momente. Un gest prea mic pentru ce aţi făcut dumneavoastră şi camarazii dumneavoastră acum 30 de ani şi pentru suferinţele familiilor celor care au fost ucişi în acel masacru”, le-a transmis ministrul Afacerilor Interne participanţilor la întâlnire.

În cadrul aceleiaşi ceremonii a primit Placheta de Onoare a MAI domnul colonel în rezervă Ion Stamen, cel care era comandantul unităţii militare din Câmpina în decembrie 1989.

Ca urmare a discuţiilor purtate cu reprezentanţii supravieţuitorilor, s-a analizat şi mutarea monumentului eroilor jandarmi căzuţi la aeroport în decembrie 1989 într-un loc mult mai vizibil decât în prezent, arată sursa citată.

Totodată, având în vedere că şase dintre supravieţuitori sunt cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Ion Marcel Vela a decis să îi recompenseze pe aceştia prin acordarea unui spor la salariu, pentru o perioadă de şase luni.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne, au mai participat la întâlnire colonel Bogdan Enescu, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonel în rezervă Traian Berbeceanu, director de cabinet al ministrului afacerilor interne, şi general în rezervă Gelaledin Nezir, consilier onorific al ministrului afacerilor interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mai,
vela,
masacru,
otopeni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici