Surse: Medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte starea pacientului român. Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 şi 3

  • Surse medicale din România susţin că specialiştii de la spitalul din Belgia sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a medicului Cătălin Denciu.
  • Informaţii neconfirmate oficial arată că pacientul român nu are arsuri pe căile aeriene, zona cea mai afectată fiind antebraţul.
3176 afișări
Imaginea articolului Surse: Medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte starea pacientului român. Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 şi 3

Surse: Medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte starea pacientului român

Surse medicale din România susţin că medicul Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 şi 3. El a ajuns în Belgia în jurul orei 12.00, ora României, şi a fost trecut imediat pe dializă. Totodată, sursele confirmă că specialiştii belgieni îi acordă şanse deoarece este tânăr, dar se tem de apariţia unor infectii nosocomiale.

Se pare că cele mai afectate zone ale organismului sunt antebraţele, unde combinezonul ars a fost mai strâns pe corp. Sursele mai spun că pacientul nu are arsuri pe căile aeriene şi că tomografia pulmonara a ieşit bine.

Alina Denciu, soţia medicului erou de la Piatra Neamţ, a vorbit cu soţul său la scurt timp după producerea incidentului din secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ şi a constatat că el era marcat de ceea ce văzuse în secţie.  „El atât spunea...eu sunt bine, ceilalţi ardeau”, a povestit soţia medicului. 

Veşti bune vin şi de la ceilalţi supravieţuitori ai tragediei de la ATI Piatra Neamţ. Un singur pacient transferat la Leţcani mai are nevoie de ventilator, iar starea celorlalţi s-a îmbunătăţit uşor. Cadrele medicale rănite, un medic şi două asistente, au arsuri de gradul 1 si 2, au refuzat internarea şi se tratează la domiciliu.

Alte informaţii neconfirmate în mod oficial arată că salonul ATI nu era încuiat în momentul izbucnirii incendiului şi că secţia ATI fusese mutată cu o zi înainte. Ancheta este coordonată de procurori de la Parchetul General.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici