Suspect de coronavirus la Bacău: studentul întors din China, internat în spital / Pacientul va fi transferat la Bucureşti / Reacţia Ministerului Sănătăţii

Un student de 24 de ani, întors în urmă cu câteva zile din China, a fost internat în Spitalul Judeţean din Bacău, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. Medicii au prelevat probe, care au fost trimise la Bucureşti pentru diagnostic, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul Bacăului,Liviu Miroşeanu.

8914 afișări
Imaginea articolului Suspect de coronavirus la Bacău: studentul întors din China, internat în spital / Pacientul va fi transferat la Bucureşti / Reacţia Ministerului Sănătăţii

Suspect de coronavirus la Bacău. Studentul întors din China, internat în spital

UPDATE: Este foarte puţin probabil ca studentul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus, la sosirea în ţară el a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu opt zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, anunţă, luni, Ministerul Sănătăţii.
 
Simptomatologica a fost redusă şi neelocventă, precizează MS.
 
În cursul serii de luni studentul va fi internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof.Dr. Matei Balş”, evaluat şi diagnosticat clinic şi biologic, conform sursei menţionate.
 

UPDATE: Studentul din Bacău, care s-a întors din China şi are simptome de gripă, din acest motiv existând suspiciune de coronavirus, va fi transferat la Institutul Matei Balş din Bucureşti, a declarat, marţi, directorul Spitalului Judeţean Bacău, Adrian Popa.

Adrian Popa, director al Spitalului Judeţean Bacău, a declarat, marţi, presei, că tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală şi, deoarece acestea s-au agravat, marţi s-a dus la Urgenţe.
 
„La acest moment este că o persoană de 24 de ani de sex masculin s-a prezentat în UPU, iniţial cu nişte simptome de gripă, însă, din declaraţii am aflat că este student în China şi că pe data de 17 s-a întors de acolo, acuzând simptome de răceală. Înţeleg, din declaraţiile lui că a tratat-o la domiciliu, însă după ceva zile a simţit iarăşi simptome agravante şi s-a prezentat în UPU”, a spus Popa.
 
Sursa citată a afirmat că pacientul este izolat şi va fi transferat la Institutul Matei Balş.
 
„Deocamdată l-am izolat, am luat legătura cu Institutul Matei Balş, urmând ca el să fie transferat pentru investigaţii amănunţite acolo", a mai spus Adrian Popa.

Prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că studentul român, în vârstă de 24 de ani, s-a întors în urmă cu opt zile din China, cu febră şi tuse uşoară, iar acum are dureri musculare.

„Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cetăţean român, este student în China. A venit acum 8 zile în ţară. Pe avion a avut febra, în aceste 8 zile nu a mai avut febra, dar a avut o tuse uşoară. Astăzi (luni – n.r.) în jurul prânzului s-a prezentat la un consult, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău, cu uşoare dureri musculare. În momentul de faţă nu putem face nicio legătură cu coronavirusul din China, se aşteaptă concluzia medicilor care să dea un diagnostic", a declarat pentru Miroşeanu.

Analizele studentului au fost trimise la Bucureşti pentru diagnostic exact.

Ministerul Sănătăţii anunţă că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti, însă au fost infirmate. Instituţia precizează că se iau măsuri speciale pentru 25 de români aflaţi în China, care vor ateriza marţi pe aeroportul din Otopeni.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici