Suspecţii în cazul anchetei de la Vama Siret au ajuns la DNA Bucureşti pentru audieri

Toţi suspecţii în cazul anchetei desfăşurate la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost aduşi în Bucureşti, joi după-amiază, ei urmând să fie audiaţi la sediul DNA. Primul lot, de aproximativ 30 de persoane, a ajuns cu două dube ale DGA în jurul orei 16.00.

94 afișări
Imaginea articolului Suspecţii în cazul anchetei de la Vama Siret au ajuns la DNA Bucureşti pentru audieri

Primele dube cu poliţişti şi vameşi de la Siret au ajuns la DNA Bucureşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Următorul lot a ajuns după ora 17.00.

Acuzaţii au fost coborâţi din dube şi introduşi în sediul instituţiei, unde vor fi audiaţi.

Toţi suspecţii vor fi duşi în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile de contrabandă cu ţigări şi luare de mită.

La Bucureşti au fost aduşi atât poliţişti de frontieră şi vameşi, cât şi alte persoane acuzate de contrabandă.

Printre acuzaţi este comisarul-şef Aurel Anea, de la IJPF Suceava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Aurel Anea a fost şi el ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar şi la domiciile celor vizaţi.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, a declarat că acţiunea de la Vama Siret "n-a fost un exemplu, nu e o campanie" pentru a le demonstra partenerilor europeni că justiţia română funcţionează, ci este parte din Strategia anticorupţie a MAI.

"România duce o luptă constantă de combatere a corupţiei şi în frontiere. În ultimii 5 ani au fost arestate şi s-au făcut rechizitorii pentru 51 de vameşi. De asemenea, au fost arestaţi şi s-au făcut
rechizitorii pentru peste 120 de poliţişti de frontieră. Iar acţiunile de întronare a legii în frontieră nu s-au oprit aici. Poate veţi avea ocazia să observaţi ce se va întâmpla undeva în luna februarie", a spus preşedintele Traian Băsescu, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în 27 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici