Suspectul din atacul de la parada din 4 iulie din Chicago a cumpărat puşca legal. A tras peste 70 de focuri de armă

  • Bărbatul acuzat că i-a atacat pe participanţii la o paradă de Ziua Independenţei într-o suburbie a oraşului Chicago şi-a cumpărat puşca în mod legal.
  • El a tras peste 70 de focuri de armă de pe un acoperiş şi s-a îmbrăcat în haine de femeie pentru a fugi, au declarat marţi oficialii locali.
1157 afișări
Imaginea articolului Suspectul din atacul de la parada din 4 iulie din Chicago a cumpărat puşca legal. A tras peste 70 de focuri de armă

Suspectul, Robert E. Crimo III, în vârstă de 21 de ani, a fost reţinut luni, după ce s-a predat poliţiei, la câteva ore după atacul de la parada de 4 iulie din Highland Park, Illinois, în care şase persoane au fost ucise şi peste 30 de persoane au fost rănite.

Oficialii au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acesta plănuia atacul de mai multe săptămâni, iar autorităţile încă se gândesc ce acuzaţii penale să aducă.

Crimo are tatuaje faciale distinctive şi se pare că luni a purtat haine de femeie pentru a-şi masca identitatea, a spus Chris Covelli, un purtător de cuvânt al biroului şerifului din Lake County.

„S-a amestecat cu toţi ceilalţi în timp ce alergau, aproape ca şi cum ar fi fost şi el un spectator nevinovat", a explicat Covelli.

Suspectul a fugit la casa mamei sale din apropiere, iar mai târziu a împrumutat maşina mamei sale.

Oficialii au mai declarat că nu ştiu care a fost motivul împuşcăturilor într-un cartier predominant evreiesc, dar că nu au au nicio dovadă că ar fi existat vreo bază antisemită sau rasistă.

Suspectul a folosit pentru atac o puşcă de mare putere pe care a aruncat-o la faţa locului. De asemenea, el avea o puşcă similară în maşina mamei sale, pe care o conducea când a fost reţinut de poliţie şi deţinea alte arme la domiciliul său, toate fiind cumpărate legal în Illinois, au declarat oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici