Suspiciune de pestă porcină la Zoo Brăila. Câte animale au murit până acum

Doi mistreţi şi un porc vietnamez au murit la Grădina Zoologică din Brăila, iar autorităţile sunt în alertă şi au trimis probe pentru a afla dacă este vorba de pestă porcină. În cazul în care se confirmă virusul, toate suinele vor fi ucise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

213 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de pestă porcină la Zoo Brăila. Câte animale au murit până acum

Sursa FOTO: Captură Google Maps

Probele de la cei trei porci morţi au fost trimise la Bucureşti, iar rezultatul analizelor va veni pe parcursul zilei de vineri, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

În cazul în care se va confirma prezenta virusului pestei porcine, vor fi eutanasiaţi toţi porcii din parcul zoologic. Este vorba despre 9 mistreţi, dintre care şase pui, şi 10 porci vietnamezi. De asemenea, zona va fi dezinfectată, iar Grădina Zoologică din Brăila nu va mai dreptul să deţină porci cel puţin şase luni.

„În momentul de faţă vorbim doar de o suspiciune. Noi am trimis probele la laboratorul din Bucureşti şi aşteptăm rezultatele analizelor. Dacă se va confirma pesta porcină, vom lua măsurile obişnuite. Vom eutanasia porcii rămaşi, vom interzice accesul timp de şapte zile şi vom dezinfecta zona”, a explicat, pentru MEDIAFAX, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

În prezent, în judeţul Brăila mai sunt 15 focare de pestă porcină africană, însă reprezentanţii DSVSA spun că, până pe 3 ianuarie, acestea ar putea fi închise, astfel încât în judeţ să nu mai existe cazuri de pestă porcină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici