Sute de angajaţi de la un spital, PROTEST spontan: După toate promisiunile, salariile scad

Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au întrerupt lucrul în mod spontan, miercuri dimineaţa, şi au ieşit să protesteze în curtea unităţii, fiind nemulţumiţi de scăderile veniturilor nete faţă de luna trecută cu până la 1.000 de lei, în cazul unei asistente din UPU.

8295 afișări
Imaginea articolului Sute de angajaţi de la un spital, PROTEST spontan: După toate promisiunile, salariile scad

Sute de angajaţi de la un spital, PROTEST spontan: După toate promisiunile, salariile scad

Potrivit liderilor de sindicat din spital, oamenii sunt revoltaţi pentru că după toate promisiunile Guvernului în privinţa salarizării din sănătate, „rezultatul final este că veniturile nete le vor scădea considerabil în aceasta lună”.

„Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, dar la toţi ne-au scăzut salariile. Spre exemplu, unei asistente de la UPU sau ATI i-a scăzut venitul lunar şi cu 1.000 de lei, dar şi cei de la TESA au fost afectaţi. Mie personal mi s-a redus venitul cu 200 de lei! Aşteptam o creştere cu 400 de lei, conform a ceea ce a promis Guvernul. Este vorba de creşterea cu 25 la sută pentru noi, cei care nu a fost puşi pe grila 2022”, a declarat liderul sindicatului TESA-MED, Marcel Iordache.

El a explicat că managerul unităţii trebuie să se încadreze în prevederile legislative actuale şi că limitarea la maxim 30 la sută a sporurilor, a indemnizaţiei de hrană, compensaţiilor, primelor şi premiilor pe ordonator principal de credit, prevăzute în Legea Salarizării, reprezintă cauza haosului creat în spital.

„Bani există, însă acea limitare la 30 la sută nu permite ca aceştia să fie acordaţi din punct de vedere legal. Din cauza limitării au fost operate reduceri drastice la sporurile pentru lucrul în weekend şi anume de la 100 la sută la 25 la sută”, a mai spus Marcel Iordache

El a precizat că sindicatul TESA-MED pe care îl reprezintă a făcut intervenţii şi la Consiliul Judeţean, „care s-a angajat să intervină la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii”.

Protestul a durat mai puţin de o oră şi s-a încheiat fără incidente, dar liderul de sindicat a afirmat că acţiuni de protest ferme vor fi organizate în cazul în care situaţia nu va fi rezolvată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici