Sute de copii au participat la Festivalul – concurs „Izvoare covăsnene”

Sute de copii de la Palatele şi Cluburile Copiilor şi de la unităţi de învăţământ din mai multe judeţe au participat la Festivalul – concurs „Izvoare covăsnene”, derulat în Covasna, în scopul promovării folclorului, tradiţiilor, obiceiurilor şi a zonei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

203 afișări
Imaginea articolului Sute de copii au participat la Festivalul – concurs „Izvoare covăsnene”

Sute de copii au participat la Festivalul – concurs „Izvoare covăsnene”

Aflat la cea de-a XVII-a ediţie, evenimentul a debutat, în staţiunea Covasna, cu o paradă a concurenţilor, de la sediul Clubului Copiilor din localitate, spre scena Casei orăşeneşti de Cultură, unde participanţii au evoluat, rând pe rând.

Festivalul a avut atât scop educativ, cât şi interetnic, a urmărit socializarea elevilor, dar şi promovarea judeţului, a declarat directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jeno, unul dintre organizatori.

„Evenimentul, aflat la ediţia a XVII-a, s-a născut la iniţiativa doamnei profesoare Horvath Zita, de la Clubul Copiilor din Covasna, şi la început, a adus laolaltă doar formaţii din jurul oraşului Covasna. Cu timpul, a devenit interjudeţean şi de opt ani de zile, este un festival - concurs de nivel naţional. Este adresat cursanţilor de la Palatele şi Cluburile Copiilor şi de la unităţile de învăţământ din ţară, fiind inclus în calendarul activităţii educative naţionale (CAEN). Cred că este unul dintre cele mai mari festivaluri derulate în zonă, în această perioadă. Evenimentul are un scop mai mult educativ şi interetnic, adică să ne cunoaştem mai bine unii pe alţii, să ne cunoaştem unii altora obiceiurile, dar urmăreşte şi promovarea zonei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jeno.

Potrivit acestuia, ediţia actuală a reunit 23 de formaţii, cuprinzând în total, aproximativ 600 de copii, din judeţele Mureş, Olt, Vrancea, Prahova, Iaşi, Covasna, Harghita, Brăila, Sibiu şi Braşov.

Copiii au prezentat suite de dansuri populare, dar şi piese de muzică popularã.

La final, juriul, format din profesori şi specialişti în domeniu, din mai multe judeţe, a acordat diplome şi premii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici