Sute de crescători de taurine au protestat violent în zona Palatului Cotroceni - VIDEO

Aproximativ 500 de crescători de taurine au protetat violent, miercuri după-amiază, în faţa Palatului Coroceni, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi încearcă fără succes să forţeze cordonul de jandarmi.

73 afișări
Imaginea articolului Sute de crescători de taurine au protestat violent în zona Palatului Cotroceni - VIDEO

Aproximativ 500 de crescători de taurine au protestat violent în zona Palatului Cotroceni (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Purătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că în apropierea Palatului Cotroceni au protestat aproximativ 500 de persoane, care au venit sub escortă, cu autobuze, din Piaţa Constituţiei, având autorizare de manifestare până la ora 20.00.

Marius Militaru a adăugat că în zona Iuliu Maniu şi Răzoare circulaţia este blocată pe perioada mitingului crescătorilor de animale. În dispozitul de ordine se află aproximativ 500 de jandarmi.

Mare parte din manifestanţii din zona Palatului Cotroceni sunt aceiaşi care au participat, miercuri dimineaţă, la mitingul din faţa sediului Ministerului Finanţelor, şi acolo protestele fiind violente.

Fermierii susţin că au venit la Palatul Cotroceni pentru că preşedintele Traian Băsescu le-a promis că vor primi subvenţiile.

Lideri ai crescătorilor de taurine, primiţi la Preşedinţie

Opt lideri ai crescătorilor de animale au fost primiţi la Preşedinţie, unde ar urma să aibă o discuiţie cu şeful statului, potrivit lui Costel Caraş, preşedintele Sindicatului crescătorilor de taurine.

Caraş i-a anunţat pe sindicalişti că liderii lor vor cere să li se dea banii până în alegeri.

Intrarea liderilor lor la discuţii cu preşedintele Băsescu, i-a temperat pe sindicalişti.

Băsescu i-a primit pe liderii crescătorilor de animale

Preşedintele Băsescu i-a primit pe reprezentanţii crescătorilor de animale, deşi iniţial anunţase că nu se va întâlni cu aceştia.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele a sosit la Cotroceni, venind de la sediul de campanie.

Băsescu a plecat, înainte de ora 16.00, de la sediul de campanie din zona Lipscani, declarând că nu se duce să vorbească cu fermierii care protestează la Cotroceni.

Întrebat, la plecarea de la sediul de campanie, dacă se duce la Cotroceni să discute cu fermierii care protestează, Băsescu a răspuns: "Nu".

Costel Caraş: Băsescu ne-a promis că discută cu Guvernul să primim toţi banii

Liderul de sindicat Costel Caraş i-a anunţat pe protestatarii din faţa sediului Administraţiei prezidenţiale că, în timpul întâlnirii avute cu şeful statului, acesta a promis că în noaptea de miercuri spre joi va discuta cu Guvernul şi BNR pentru ca fermierii să-şi ia subvenţia aproape întreagă.

Video Stirileprotv.ro

Fermierii suspendă protestul, dar s-ar putea întoarce "de cinci ori mai mulţi"

Fermierii au decis, miercuri seară, să renunţe la protest şi să plece acasă, însă o delegaţie a lor va reveni miercuri la Bucureşti pentru a vedea în ce fel li se va rezolva problema, iar dacă nu vor primi asigurări scrise că-şi vor lua banii vor reveni în Capitală în număr "de cinci ori mai mare".

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş, a anunţat, după discuţiile cu şeful statului, că fermierii vor pleca miercuri seară din Capitală.

Totuşi, Caraş a spus că o delegaţie a fermierilor nemulţumiţi de neplata subvenţiilor va reveni, miercuri, la Bucureşti, pentru a vedea care este soluţia pe care şeful statului a promis că Guvernul o va găsi până atunci.

În cazul în care nu vor obţine asigurări în scris că îşi vor primi banii de subvenţii, Caraş a anunţat că joia viitoare în Capitală vor veni să protesteze "de cinci or mai mulţi" fermieri decât cei care au manifestat miercuri.

Sute de fermieri au protestat la Ministerul de Finanţe şi la cel al Agriculturii

Câteva sute de fermieri s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, numărul lor ajungând la 1.300 pe parcursul zilei. Crescătorii de taurine s-au îmbrâncit în câteva rânduri cu jandarmii care asigurau ordinea la Ministerul Finanţelor, protestele degenerând atunci când aceştia au încercat să ridice un fermier.

Pe de altă parte, peste 200 de crescători de oi şi capre, afiliaţi la Federaţia Agrostar, au pichetat, miercuri, între orele 11.00 şi 14.00, sediul Ministerului Agriculturii.

Prima rundă de negocieri dintre fermierii afiliaţi la Agrostar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii s-a încheiat, discuţiile urmând să fie reluate după şedinţa de Guvern în care ministrul interimar Radu Berceanu va prezenta problemele sindicaliştilor, potrivit promisiunii făcute acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici