Sute de ieşeni au încins grătarele pe malul lacului Ciric sau în sau în pădurea de la Bucium. Turiştii, invitaţi minigolf şi paintball, de 1 Mai | GALERIE FOTO

Sute de ieşeni petrec ziua de 1 Mai încingând grătarele pe malul Lacului Ciric sau în pădurea de la Bucium. Turiştii sunt invitaţi la minigolf, paintball, pe trasee de căţărare sau la tenis de masă, dar şi restaurantele din zonă îi aşteaptă cu mici şi bere.

665 afișări
Imaginea articolului Sute de ieşeni au încins grătarele pe malul lacului Ciric sau în sau în pădurea de la Bucium. Turiştii, invitaţi  minigolf şi paintball, de 1 Mai | GALERIE FOTO

Sute de ieşeni au încins grătarele pe malul lacului Ciric sau în sau în pădurea de la Bucium. Turiştii, invitaţi minigolf şi paintball, de 1 Mai | GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Sute de ieşeni profită de minivacanţa de 1 Mai şi au ieşit la grătare cu prietenii, cele mai căutate zone fiind malul lacului Ciric sau zona împădurită din Bucium. Pe lângă ieşeni, în această perioadă au început să sosească şi turiştii interesaţi să viziteze Capitala Moldovei.

Marţi, încă de dimineaţă, sute de persoane au mers pe malul Lacului Ciric, unde au încins grătarele postate de către reprezentanţii municipalităţii sau cele de la restaurantele aflate în zonă. Mulţi dintre cei care au decis să se relaxeze în acest mod sunt studenţii care au rămas în Iaşi în minivacanţă. Pe lângă studenţi şi localnici, şi turiştii care au ajuns în aceste zile la Iaşi preferă să meargă cu prietenii în aer liber, la un grătar, în special în zona împădurită a dealului Bucium.

În acelaşi timp, ieşenii şi turiştii se mai pot bucura de câteva activităţi pe malul lacului Ciric.

”Doritorii pot închiria o barcă sau o hidrobicicletă contra sumei de 20 de lei pe oră. De asemenea, patru ore pe terenul de minogolf pot fi petrecute de orice persoană contra sumei de 25 de lei. Mai mult, o oră pe terenul de paintball, cu 250 de bile de persoană, costă 40 de lei pe oră. Totodată, o oră petrecută în zona traselor de căţărare pe copaci costă 20 de lei“, au declarat administratorii zonei de agrement.

Potrivit acestora, persoanele interesate şi de mişcare, nu doar de mici şi friptură, pot închiria un teren multifuncţional contra sumei de 80 de lei pentru două ore, în timp ce o masă de tenis închiriată pentru aceeaşi perioadă ajunge la suma de 15 lei.

Cei care vor să scape de pregătitul grătarului pot merge la restaurantele din zonă, unde vor plăti între 7 şi 25 de lei pentru o bere la jumătate de litru, în funcţie de marcă şi de adaosul comercial, precum şi între 10 şi 20 de lei pentru o porţie de mici cu muştar şi pâine.

La fel ca în anii trecuţi, sute de oameni şi-au instalat grătarele şi în pădurea din apropierea Motelului Bucium, profitând de vremea caldă. Oamenii părăsesc apartamentele de la oraşe, preferând să meargă cu prietenii la aer liber, în special cei care n-au avut posibilitatea de a pleca din Iaşi în această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici