Video Trafic oprit pe Transfăgărăşan după ce o zonă de lângă Cetatea Poenari fumegă din nou | FOTO, VIDEO

Un focar de incendiu a fost descoperit în apropierea Cetăţii Poenari din judeţul Argeş, într-o zonă inaccesibilă terestru, unde vegetaţia a ars săptămâna trecută timp de 5 zile. Turiştii sunt sfătuiţi să fie atenţi, iar Poliţia anunţă închiderea traficului pe Transfăgărăşan.

2213 afișări

IPJ Argeş anunţă că pe DN7C Transfăgărăşan, în zona kilometrului 58, traficul va fi blocat pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în zona de pe versantul nordic care fumegă din nou.

Totodată, ISU Argeş a anunţat, marţi, că a fost sesizat de faptul că o nouă zonă care fumegă se observă în zona Cetăţii Poenari din localitatea Arefu. Cele două echipaje de pompieri care au mers în zonă au constatat că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută.

Au fost anunţate Primăria Arefu, ocoalele silvice, jandarmii şi poliţiştii, care să monitorizeze zona, alături de pompieri, şi să intervină dacă va fi cazul.

”Având în vedere numărul mare de turişti aflaţi în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudenţă, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicaţiile autorităţilor”, arată ISU Argeş.

Incendiul de vegetaţie izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, de la o ţigară care a fost aruncată la întâmplare lângă Cetatea Poenari, a fost declarat lichidat după cinci zile, joi fiind identificate ultimele focare, lichidate de salvatori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici