Sute de oameni au asistat la retragerea cu torţe a militarilor, în Iaşi şi Galaţi. Semnificaţia acestui eveniment | VIDEO

Zeci de militari, cu făclii aprinse în mâini, au travesrat centrul Iaşului, sub privirile a sute de localnici, ieşiţi să vadă ceremonialul retragerii cu torţe. O acţiune similară a marcat finalul ceremoniilor dedicate Zilei Naţionale şi în Galaţi.

989 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni au asistat la retragerea cu torţe a militarilor, în Iaşi şi Galaţi. Semnificaţia acestui eveniment | VIDEO

Sute de oameni au asistat la retragerea cu torţe a militarilor, în Iaşi şi Galaţi. Semnificaţia acestui eveniment

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale s-au încheiat duminică seară la Iaşi cu retragerea cu torţe. Zeci de militari ai MApN şi MAI, cu făclii aprinse, au traversat centrul Iaşului, alături de fanfara Garnizoanei Iaşi.

Pentru ieşeni este deja o tradiţie acest moment, iar anul acesta şi vremea bună parcă i-a motivat să iasă din casă în număr mai mare ca oricând. Pe tot traseul parcurs de militari, ieşenii au cântat alături de cei în uniformă, i-au fotografiat, i-au filmat şi i-au aplaudat.

Retragerea cu torţe a avut loc pe traseul Muzeul Unirii-Palatul Culturii, iar în faţa clădirii simbol a Iaşului, pe care a fost arborat un drapel imens, militarii au intonat imnul de stat.

„Retragerea cu torţe reprezintă o activitate solemnă prin care se manifestă întoarcerea victorioasă a militarilor de pe front. În seara aceasta (duminică seara-n.r.), cu ocazia Zilei Naţionale, militarii ieşeni, ai Brigăzii 15 Mecanizate, împreună cu colegi din MAI, am organizat de la Muzeul Unirii spre Palatul Culturii o retragere cu torţe reuşită, care a avut mult succes. Tot pietonalul a fost plin de ieşeni care au aplaudat şi au cântat împreună cântecele muzicii militare", a declarat col. Ion Sandu, împuternicit la comanda Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”.

O acţiune similară a avut loc şi în oraşul Galaţi. Militarii au traversat cu torţe aprinse în mâini centrul oraşului. Sute de aoameni au asisstat la ceremonialul devenit tradiţional de Ziua Naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici