Sute de persoane la funerariile militarului din Alba Iulia mort în Afganistan

Militarul Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa în Afganistan, a fost înmormântat, sâmbătă, la Alba Iulia, în prezenţa a sute de persoane, la funeralii luând parte şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

617 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane la funerariile militarului din Alba Iulia mort în Afganistan

Claudiu Vasile Popa

Ceremonia de înmormântare a lui Vasile Claudiu Popa, unul dintre cei doi militari români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, a început, sâmbătă, în jurul prânzului, la Cercul Militar din Alba Iulia, unde trupul acestuia a fost depus în urmă cu două zile.

Câteva sute de persoane, rude şi prieteni ai familiei militarului, dar şi politicieni şi oficialităţi locale şi judeţene din Alba au venit la funeralii, printre cei prezenţi fiind şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, şi fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, în prezent senator de Alba.

Militarul a fost înmormântat la Cimitirul Eroilor, unde a avut loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia IPS Irineu.

Vasile Claudiu Popa a fost înmormântat cu onoruri militare, iar sicriul acestuia a fost învelit în steagul tricolor pe toată perioada funerarilor.

La înmormântarea militarului român a fost prezentă şi o delegaţie a armatei americane, dar şi colegi ai tânărului de la unitatea din Constanţa, unde acesta era angajat.

Vasile Claudiu Popa, unul dintre cei doi militari români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, este originar din Alba Iulia, dar locuia în Constanţa, iar la solicitarea mamei sale trupul acestuia a fost adus pentru a fi înmormântat în Alba.

Familia militarului a primit, vineri seară, de la primarul municipiului Alba Iulia, actul prin care Consiliul Local l-a declarat pe Vasile Claudiu Popa cetăţean de onoare post-mortem al municipiului.

Maistrul militar Vasile Claudiu Popa (28 de ani) şi plutonierul Adrian Postelnicu (34 de ani) au decedat, duminică seară, în Afganistan în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Ei erau membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale şi executau o misiune de luptă în estul Afganistanului.

Trupurile celor doi militari au fost repatriate miercuri, o ceremonie militară şi religioasă având loc la Baza 90 Otopeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici