Sute de persoane, şi luni la Centrul de Transfuzie din Capitală. Coada ajunge până în Piaţa Victoriei

Sute de persoane au venit şi luni dimineaţă să doneze sânge la Centrul de Transfuzie din Bucureşti, după ce în week-end au fost aproape 2.000 de donatori în Capitală, coada ajungând acum până la Piaţa Victoriei.

1481 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane, şi luni la Centrul de Transfuzie din Capitală. Coada ajunge până în Piaţa Victoriei

Sute de persoane, şi luni la Centrul de Transfuzie din Capitală. Coada ajunge până în Piaţa Victoriei (Imagine: Alice Draghici/Mediafax Foto)

Încă de la prima oră, zeci de persoane au venit să doneze sânge pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv.

"Coada a ajuns până la Piaţa Victoriei. Va trebui să punem undeva un grilaj. Au fost aproape 300 de oameni încă de la prima oră a dimineţii: sportivi, stundeni, oameni din toate categoriile sociale şi de toate vârstele. Începând de sâmbătă dimineaţă de la ora 01:30, când am deschis centrul şi până luni la 07:30 aveam deja peste 2.000 de donatori în toată Capitala, vorbind aici de Centrul de transfuzie, dar şi de spitalele Floreasca, Fundeni şi Municipal. În cursul zilei de duminică au fost aproape 800 de persoane care au donat, iar la Municipal - 67, Floreasca - 43 şi Fundeni - 35", a explicat directorul Centrului de Trabfuzie.

Ea a spus că, din păcate, este o problemă atunci când numărul de donatori este foarte mare. Au fost câteva situaţii când aparatele s-au blocat, centrul având în medie 300 de donatori pe zi, iar acum ajungând să aibă de trei ori mai mult.

În aceste condiţii, se caută soluţii pentru ca oamenii să doneze în cât mai multe locuri, în deplină siguranţă, a adăugat Goşa.

Potrivit ultimei raportări transmise, duminică seară, de Ministerul Sănătăţii, 137 de răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internaţi în spitalele Capitalei. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt la Spitalul de Arşi - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubaţi, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 20 (şase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubaţi, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubaţi, 10 în stare stabilă) şi Spitalul Militar - 12 (doi intubaţi, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internaţi şase tineri, între care doi fraţi de 16 ani şi 17 ani şi 11 luni (doi pacienţi intubaţi, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniţi (şase intubaţi, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - şase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubaţi, trei în stare stabilă) şi la Spitalul Gerota - trei pacienţi în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniţi sunt în stare critică, gravă sau intubaţi.

În incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - decedând în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar - Arseni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici