Video Sute de persoane vor fi evacuate din locuinţele din apropierea cursului râului Siret - VIDEO

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat, marţi, că mai multe sute de persoane din zonele inundabile ale râului Siret din localităţi ale judeţului Suceava urmează să fie evacuate, în prezent debitul râului ajungând la 1.200 metri cubi pe secundă la intrarea în ţară.

44 afișări

Popescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că sute de persoane din zona inundabilă a râului Siret sunt evacuate întrucât există pericol de inundaţii.

El a spus că, în prezent, debitul râului a crescut la 1.200 de metri cubi pe secundă şi că acumularea de la Rogojeşti nu mai poate reţine nimic din debitul râului, în timp ce acumularea de la Bucecea poate deversa maxim 500 de metri cubi pe secundă.

El a mai spus că, în dreptul oraşului Siret, nivelul apei a crescut foarte mult, atingând platforma rutieră a podului ce traversează localitatea spre Punctul de Control Trecere Frontieră Siret, iar în aceste condiţii a decis restricţionarea traficului rutier peste pod, fiind interzisă trecerea tuturor autovehiculelor grele şi permis doar accesul autoturismelor.

Prefectul a recomandat evitarea trecerii podului peste Siret, până la normalizarea situaţiei.

Popescu a mai declarat că în judeţul Suceava s-au înregistrat cinci decese în urma inundaţiilor de luni seară şi că a mai rămas o singură persoană dispărută, care este căutată cu echipe de jandarmi atât din judeţul Suceava, cât şi cu scafandri din judeţul Botoşani.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici