Sutien tactic pentru femeile din armată. Daca va primi aprobarea, acesta va fi adăugat la uniforma armatei americane

Armata americană dezvoltă un sutien tactic pentru soldaţii săi de sex feminin.

5978 afișări
Imaginea articolului Sutien tactic pentru femeile din armată. Daca va primi aprobarea, acesta va fi adăugat la uniforma armatei americane

Sursa foto: Twitter

Sutienul, cunoscut sub numele de Army Tactical Brassiere, se află încă în curs de realizare la Centrul de dezvoltare a capacităţilor de luptă al Comandamentului de Soldaţi al Armatei SUA, cunoscut şi sub numele de DEVCOM, din Natick, Massachusetts. Dacă va fi aprobat de către Consiliul pentru uniformele armatei, acesta va fi primul sutien pentru uniforme din istorie, pe care armata îl oferă soldaţilor săi de sex feminin.
 
Echipa de design, modele şi prototipuri a Centrului pentru soldaţi va prezenta conceptele şi modelele finale pentru sutien Consiliului pentru uniformele armatei în toamna anului 2022, a declarat David Accetta, purtătorul de cuvânt al Centrului pentru soldaţi al Comandamentului de dezvoltare a capacităţilor de luptă al armatei SUA, David Accetta, pentru CNN.
 
Dacă Army Uniform Board aprobă prototipul şi îl transformă într-un Program of Record, acesta va fi adăugat la uniforma armatei americane.
 
Pentru a dezvolta sutienul, DEVCOM a intervievat "sute de soldaţi de sex feminin din întreaga armată, în diferite locuri şi în diferite locuri de muncă", pentru a aduna informaţii despre "potrivirea, funcţia, suportul şi performanţa corespunzătoare", a declarat Accetta.
 
Prototipurile au fost dezvoltate la sediul DEVCOM din Natick, MA. La sediul DEVCOM au fost evaluate, de asemenea, posibile concepte de design de la partenerii din industrie.
 
Deoarece sutienul este considerat o piesă tactică, nu doar un articol de îmbrăcăminte sportivă, au fost efectuate teste amănunţite în dezvoltarea prototipului actual, inclusiv teste de flacără la DEVCOM's Thermal Test Facility. 
 
Constatările acestor teste vor fi prezentate de echipa de dezvoltare atunci când sutienul va fi prezentat Consiliului pentru uniformele armatei în cursul acestui an.
 
Dacă sutienul "va deveni un program oficial de înregistrare ca urmare a viitoarei comisii pentru uniformele armatei, am considera că este o victorie pentru soldaţii de sex feminin din întreaga armată, care vor primi probabil sutienul ATB la intrarea iniţială în armată", a declarat Accetta.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici