Tablouri false, vândute de o galerie din Bucureşti. Poliţiştii au pus sechestru pe 287 de picturi

Poliţiştii au pus sechestru pe 287 de tabouri false în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări după ce o galerie de artă din Capitală ar fi vândut astfel de picturi, însoţite de certificate de expertiză falsificate.

643 afișări
Imaginea articolului Tablouri false, vândute de o galerie din Bucureşti. Poliţiştii au pus sechestru pe 287 de picturi

Tablouri false, vândute de o galerie din Bucureşti. Poliţiştii au pus sechestru pe 287 de picturi

Potrivit IGPR, poliţiştii au aplicat măsuri asigurătorii asupra a 287 de tablouri în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din Bucureşti ar fi vândut tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ştefan Luchian, etc.

Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, acestea ar fi fost însoţite de certificate de expertiză, întocmite de către un expert acreditat, în care se menţiona, în mod nereal, că picturile care purtau, în fals, semnătura unor pictori celebri, ar fi aparţinut acestora.

Până în prezent, au fost audiaţi mai mulţi clienţi, care s-au constituit parte civilă în cauză, cu sume cuprinse între 2.500 de lei şi 200.000 de lei.

În acest caz, poliţiştii au făcut în 16 decembrie 2021 zece percheziţii domiciliare la sediul unei instituţii de cultură şi locuinţele, respectiv sediile unor persoane fizice şi juridice, situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici