Tamara Ecclestone, recompensă de 7 milioane după cel mai mare furt comis într-o casă privată din Marea Britanie. Şi-a recuperat doar o pereche de cercei, găsită la o prostituată româncă

Fiica fostului şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a fost victima unui furt în valoare de zeci de milioane de euro: hoţii au fost condamnaţi (toţi cu excepţia şefului lor), dar bunurile furate nu au fost niciodată găsite (cu excepţia unor cercei de 6.000 de lire sterline).

891 afișări
Imaginea articolului Tamara Ecclestone, recompensă de 7 milioane după cel mai mare furt comis într-o casă privată din Marea Britanie. Şi-a recuperat doar o pereche de cercei, găsită la o prostituată româncă

Tamara Ecclestone, recompensă de 7 milioane după cel mai mare furt comis într-o casă privată din Marea Britaniei. Şi-a recuperat doar o pereche de cercei, găsită la o prostituată româncă

O recompensă de 6 milioane de lire sterline - peste 7 milioane de euro - le este oferită celor care o vor ajuta pe Tamara să recupereze bijuteriile care i-au fost surstrase din casă în decembrie 2019, când i-a fost spartă vila din care au fost luate articole în valoare de 25 de milioane de lire sterline (30 de milioane de euro).

Moştenitoarea imperiului Ecclestone, în vârstă de 38 de ani, se afla în vacanţă în Laponia împreună cu soţul, fiica şi câinele, când conacul ei de 57 de camere din Kensington, cel mai bogat cartier al Londrei, a fost jefuit. Tamara a mărturisit că este „îngrozită” şi „obsedată de securitate”, după acel episod.

„Gândul la acei oameni dezgustători care scormonesc în fiecare cameră a casei mele, care îmi invadează casa, îmi ating bunurile şi îmi fură unele dintre cele mai preţioase lucruri, înseamnă că nu voi putea niciodată să mă odihnesc în casa asta cu acelaşi sentiment de siguranţă pe care îl aveam înainte”, spunea deunăzi Tamara. Iar tatăl Bernie a adăugat că fiica lui „încă întreabă dacă hoţii se vor întoarce şi nu mai doarme singură”.

După ce „a aşteptat suficient” pentru a rezolva cazul prin mijloace convenţionale, Tamara a anunţat prin Instagram că „procedează în stilul Mel Gibson: „Dacă eşti sursa informaţiilor, primeşti recompensa. Este simplu”, a transmis ea.

În realitate, autorii furtului - cel mai grav comis vreodată într-o casă privată din Marea Britanie - au fost arestaţi şi condamnaţi în noiembrie anul trecut la o pedeapsă totală de 28 de ani de închisoare: sunt trei italieni, Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese şi Alessandro Donati.

L-au prădat şi pe Lampard

Poliţia britanică crede că gaşca a fost responsabilă de atacuri similare în întreaga Europă, în detrimentul unor vedete: la Londra, au jefuit şi casa fostului fotbalist al Angliei, Franck Lampard, şi a soţiei sale - Christine, prezentatoare TV, de unde le-au luat bijuterii şi ceasuri în valoare de 60.000 de lire sterline.

Totuşi, şeful bandei, sârbul Daniel Vukovic, a reuşit să evadeze la Belgrad, iar până acum autorităţile locale au refuzat să-l extrădeze la Londra.

Sârbul a folosit până la 19 identităţi false, de la Daniel Vukovic la Ljubomir Romanov la Alfredo Lindley şi Ljubomir Radosavlejic.

Tamara Ecclestone a oferit şi suma de 250.000 de lire sterline oricui o va ajuta să-l aducă în faţa justiţiei. „Omul acesta crede că poate dispărea cu toată prada furată de la mine şi de la familia mea. Nu aşa de repede”, a scris păgubita pe Instagram.

Dintre bunurile furate, doar o pereche de cercei, în valoare de 6.000 de lire, a fost recuperată până acum. A fost confiscată în ianuarie 2020 de la o prostituată româncă, scrie presa britanică.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici