Tânăr suspectat de incendierea unui tren, prins la Galaţi

Tânărul suspectat de incendierea trenului de persoane Iaşi – Braşov în Gara Vaslui, în 2 februarie, a fost prins de poliţişti în judeţul Galaţi, fiind găsit de conductor fără bilet în tren, în apropiere de Gara Tecuci.

25 afișări

Predat de către controlor poliţiştilor de la Transporturi Feroviare din Staţia CFR Tecuci, Cristian Ţurcanu, în vârstă de 30 de ani, a fost identificat pe baza portretului robot întocmit de poliţiştii vasluieni imediat după producerea incidentului din Gara Vaslui.

Deşi într-o primă fază a negat că el ar fi autorul incendiului provocat în trenul Iaşi - Braşov, tânărul, cu domiciliul în Vaslui, a recunoscut ulterior că a recurs la acest gest pe motiv că îi era frig şi ar fi dorit să se încălzească.

"Principalul suspect în cazul trenului incendiat în Gara Vaslui şi-a recunoscut fapta, el afirmând în faţa poliţiştilor că a stropit cu benzină şi apoi a dat foc pe motiv că-i era frig. Legat de spargerea celor şase geamuri din tren, Cristian Ţurcanu a spus că a făcut-o din greşeală. După ce a fost identificat de poliţiştii din Tecuci şi apoi adus la Vaslui, autorul a fost recunoscut şi de către martorii care se aflau în tren şi pe peron în momentul producerii evenimentului", a declarat, sâmbătă, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca duminică să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru distrugere prin incendiere, faptă pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

În ceea ce priveşte prejudiciul cauzat în urma incidentului, valoarea acestuia se ridică la 7.000 de lei.

Tânărul reţinut sâmbătă este acuzat că în 2 februarie a incendiat un tren de persoane staţionat în Gara Vaslui, aruncând în interiorul unui vagon o substanţă inflamabilă, cel mai probabil benzină, după care a dat foc şi apoi a fugit.

Înainte de a coborî din tren, bărbatul a distrus cu o rangă din fier şi şase geamuri ale vagonului pe care l-a incendiat. Focul a fost stins de conductorul trenului, fiind distruse şase scaune şi mai multe perdele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici