Tânăr suspectat de legături cu Mişcarea talibană din Afganistan, declarat indezirabil pentru 10 ani în România. SRI: A făcut parte dintr-o organizaţie teroristă

Un tânăr de cetăţenie afgană a fost declarat indezirabil, marţi, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, sub suspiciunea de legături active cu Mişcarea talibană din Afganistan, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX, hotărârea fiind luată după sesizarea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

2584 afișări
Imaginea articolului Tânăr suspectat de legături cu Mişcarea talibană din Afganistan, declarat indezirabil pentru 10 ani în România. SRI: A făcut parte dintr-o organizaţie teroristă

Tânăr suspectat de legături cu Mişcarea talibană din Afganistan, declarat indezirabil pentru 10 ani

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, să-l declare indezirabil, pentru o perioadă de zece ani, pe Noor Rahman Naizi, bărbat de origine afgană care în urmă cu aproximativ o lună a cerut azil politic în România, potrivit unor surse judiciare.

" La data de 13.06.2016, în urma propunerii formulate de S.R.I. – Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unei persoane de cetăţenie afgană, pe o perioadă de 10 ani, pentru considerente de securitate naţională", se arată într-un comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Autorităţile române au identificat "indicii temeinice că cetăţeanul afgan a desfăşurat activităţi ce constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale". Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul avea strânse legături cu membrii ai Mişcării talibane din Afganistan.

 Serviciul Român de Informaţii anunţă că cetăţeanul afgan declarat marţi indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti "a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan".

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că N.R.N. a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Acesta a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan. După sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan, aceştia continuând să-şi exercite influenţa asupra solicitantului de azil din România", anunţă Serviciul Român de Informaţii printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Noor Rahman Naizi, "aflat în România în calitate de solicitant al statutului de refugiat, a intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii începând cu anul 2015, când a intrat ilegal în România".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici