Augustin Lazăr, procurorul general al României: Ancheta Hexi Pharma este dezvoltată pentru a clarifica prejudiciul şi persoanele vătămate

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, marţi, că ancheta în cazul Hexi Pharma este dezvoltată, că s-au ridicat acte de la 300 de spitale şi că se încearcă identificarea situaţiilor de persoane vătămate, pentru a vedea prejudiciul real.

328 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, procurorul general al României: Ancheta Hexi Pharma este dezvoltată pentru a clarifica prejudiciul şi persoanele vătămate

Augustin Lazăr, procurorul general al României: Ancheta Hexi Pharma este dezvoltată pentru a clarifica prejudiciul şi persoanele vătămate

"S-au ridicat acte de la 300 de spitale şi ancheta este dezvoltată în profunzime, pentru a putea identifica toate situaţiile de persoanele vătămate şi pentru a se vedea care este până la urmă prejudiciul, pentru că este în dezvoltare situaţia", a spus Augustin Lazăr, întrebat fiind de mersul anchetei în cazul biocidelor de la societatea Hexi Pharma.

Procurorul General al României a vorbit şi despre dosarul deschis cu privire la moartea lui Dan Condrea, precizând că o soluţie în această anchetă ar putea veni într-o lună.

"Se va da o soluţie, cred, într-un termen de circa o lună. Se va vedea (n.r. dacă a fost sinucidere sau accident )Se va vedea de îndată ce va fi efectuată expertiza criminalistică în cauză şi se va putea ajunge la o concluzie care să confirme una dintre supoziţiile care au fost formulate", a declarat procurorul.

Întrebat dacă existe şanse ca rechizitoriul în dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată în mandatul său, Augustin Lazăr a spuc că "sigur că da".

"Ne străduim să administrăm probaţiunea şi într-un termen rezonabil să se dea o soluţie temeinică şi legală", a mai spus acesta.

La nivelul Parchetului General al României există două dosare penale care vizează societatea Hexi Pharma şi fostul patron Dan Condrea. Procurorii anunţau la sfârşitul lunii mai că firma de biocide a încheiat, în perioada 2014-2016, contracte de vânzare de produse cu 152 de unităţi medicale din România, valoarea contractelor fiind de 51 de milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici