Tânăra lovită de o maşină a Ambasadei Rusiei este în comă

Tânăra de 19 ani lovită de o maşină a Ambasadei Rusiei pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei este în comă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, având contuzii la creier, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Florian Bica.

2539 afișări
Imaginea articolului Tânăra lovită de o maşină a Ambasadei Rusiei este în comă

Tânăra lovită de o maşină a Ambasadei Rusiei este în comă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Pacienta este în stare gravă, la Terapie Intensivă. Este în comă, sedată şi respiră cu ajutor aparatelor", a spus medicul Florian Bica.

El a precizat că tânăra are mai multe contuzii la creier, dar în acest moment "nu are indicaţie de a fi operată", în schimb este în supraveghere continuă în vederea realizări unei intervenţii chirurgicale.

Tânăra de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază, potrivit unor surse judiciare.

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei va trimite, luni, o notificare către Ministerul Afacerilor Externe în care va fi trecut numele angajatului Ambasadei Federaţiei Ruse şi numărul de dosar în care acesta este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, precum şi refuzul acestuia de a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În notificare se va solicita să se precizeze statutul acestuia în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse şi dacă are imunitate diplomatică.

În cazul în care şoferul beneficiază de imunitate, potrivit legii, va fi judecat conform prevederilor din legislaţia în vigoare în Federaţia Rusă.

Potrivit unor surse din Poliţie, tânăra este din Brăila şi este studentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici