Tânărul care a provocat accidentul la competiţia de motociclism era sub influenţa alcoolului

Tânărul care a intrat cu maşina pe pista aeroportului din Caransebeş, în timpul unui concurs de motociclism, accidentând patru persoane, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

29 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a provocat accidentul la competiţia de motociclism era sub influenţa alcoolului

Tânărul care a provocat accidentul la competiţia de motociclism era sub influenţa alcoolului (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul al al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul Cristian Ungur este cercetat pentru trei infraţiuni, urmând ca procurorul care se ocupă de caz să decidă dacă va emite ordonanţă de reţinere pe numele şoferului.

"Încă se fac cercetări la Poliţia Caransebeş, iar tânărul este audiat. Se fac cercetări pentru acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autrovehicul sub influenţa alcoolului cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,80 de miligrame la mie şi părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie. În funcţie de rezultatele cercetărilor, poliţiştii vor decide dacă se va emite ordonanţă de reţinere", a spus Ancuţa Cărbunaru.

Potrivit sursei citate, cercetările şi audierile în acest caz se fac sub îndrumarea prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Caransebeş.

Prefectul judeţului Caraş Severin, Octavian Tunea, declara că tânărul "a fost testat cu fiola", care a indicat că nu consumase băuturi alcoolice sau droguri.

De asemenea, prefectul a precizat că tânărul este fiul unui medic din Caransebeş care a candidat la Primărie, iar ulterior, obţinând un scor slab, s-a retras din politică.

Patru persoane au fost rănite, duminică, pe aeroportul din Caransebeş, unde se desfăşura o competiţie de motociclism, după ce o persoană a intrat cu o maşină pe pistă, victimele fiind transportate la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, un şofer a intrat cu maşina pe pista Aeroportului din Caransebeş, unde se desfăşura Campionatul Naţional Individual de Viteză la Motociclism.

Medicul Ioan Ungur, tatăl lui Cristian Ungur, a declarat că nu a avut niciodată probleme cu fiul său

"Este major, trebuie să răspundă. Să fie reţinut. Mi se pare normal să fie reţinut, asta e", a declarat Ioan Ungur, pentru MEDIAFAX.

Tatăl lui Cristian Ungur a mai spus că este şocat de fapta fiului său şi că acesta nu are nici cea mai mic scuză pentru ce a făcut. El a precizat că fiul său trebuie să răspundă pentru fapta lui şi că vrea ca probele recoltate, atât cele de sânge, cât şi cele de urină, să fie analizate în cât mai multe laboratoare din ţară, pentru a nu exista niciun dubiu.

"Sunt şocat. Eu ştiam că nu bea deloc. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el. Trebuie să plătească pentru fapta lui. Este major. Are 25 de ani . Nu ştiu ce a fost în capul lui. Mi se pare corect ca analiza probelor recoltate să fie făcută în cât mai multe laboratoare, pentru a nu se spune că am influenţat noi rezultatele", a mai declarat Ioan Ungur, medic la Spitalul din Caransebeş.

El a precizat că aceste analize nu puteau fi făcute în Caransebeş, întrucât nu există laborator specializat, în cazuri similare probele fiind trimise în laboratoare din Reşiţa sau Timişoara.

Ioan Ungur a mai spus că în urmă cu şapte-opt ani a cumpărat pentru Cristian Ungur şi pentru fratele acestuia mai mare un teren în Timişoara, pentru că doreau să-şi facă acolo o casă, însă în urmă cu trei-patru ani cei doi au vândut acel teren şi şi-au împărţit banii.

Ioan Ungur a adăugat că nu el i-a cumpărat maşina fiului său, care are permis de conducere "din 2003-2004".

Tatăl lui Cristian Ungur a mai povestit că fiul său are şi el motocicletă, dar nu a participat în acestă calitate la concurs, iar pe tânărul care era cu el în maşină nu îl cunoaşte.

"A terminat Facultatea de medicină veterinară. A luat licenţa fiind al cincilea în clasament. Acum locuieşte cu noi în casă. Şi soţia este tot medic", a mai spus Ioan Ungur.

El a precizat că nu vrea să meargă la spital, dar că soţia lui a fost acolo, însă nu a putut vorbi cu acesta decât un minut, pentru că a fost luat la audieri.

Ioan Ungur a mai spus că a aflat că băiatul lui a fost bătut de motociclişti, dar crede că a meritat acest lucru.

"A fost bătut pe bună dreptate de motociclişti. Nu are nicio scuză pentru fapta lui. Nu ştiu cu cine era în maşină", a precizat tatăl lui Cristian Ungur.

Colegi ai medicului Ioan Ungur de la Spitalul din Caransebeş au declarat, pentru MEDIAFAX, că băiatul acestuia este cunoscut ca având un comportament liniştit şi că nu face parte din grupurile agresive din localitate. Pentru aceştia, gestul lui Cristian Ungur este de neînţeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici