Ţara care ar putea obliga populaţia generală să se vaccineze anti-COVID-19. Ministrul Sănătăţii: Obligativitatea există deja

  • Premierul italian Mario Draghi susţine vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru populaţia generală.
  • Roma îşi propune ca 80% dintre italieni să fie vaccinaţi anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii septembrie, dar în prezent doar 63% din populaţie este complet vaccinată.
  • Ministrul Sănătăţii italian, Roberto Speranza: „Obligativitatea din ţara noastră există deja pentru personalul medical”.
5131 afișări
Imaginea articolului Ţara care ar putea obliga populaţia generală să se vaccineze anti-COVID-19. Ministrul Sănătăţii: Obligativitatea există deja

Ţara care ar putea obliga populaţia generală să se vaccineze anti-COVID-19. Ministrul Sănătăţii: Obligativitate există deja

Guvernul a impus deja vaccinul anti-COVID-19 angajaţilor din domeniul sănătăţii, din şcoli şi universităţi, dar mai mulţi miniştri ai Cabinetului au făcut presiuni în ultimele zile pentru a extinde obligativitatea către publicul larg, dacă pragul de 80% nu va fi atins luna aceasta, potrivit Politico.

Aproximativ 70% dintre italienii cu vârsta peste 12 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 63% sunt complet vaccinaţi.

Întrebat la o conferinţă de presă la Roma dacă vaccinurile obligatorii „pot fi introduse” odată ce Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Agenţia Italiană pentru Medicamente AIFA au ridicat actuala autorizaţie de urgenţă la autorizaţie completă, Draghi a răspuns pur şi simplu „da”.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, la conferinţa de presă, a adăugat: „Obligativitatea din ţara noastră există deja pentru personalul medical, aşa că, în realitate, aceasta se aplică deja unei categorii din societatea noastră”.

Draghi a afirmat că el şi Speranza discutau „de ceva timp” dacă să extindă cerinţele de vaccinare, dar a spus că detaliile despre următorii paşi ai guvernului vor fi decise la o întâlnire cu liderii partidelor care formează coaliţia de guvernământ.

Premierul a adăugat că este „încrezător” că va atinge obiectivul de vaccinare a 80% din populaţie până la sfârşitul lunii septembrie şi a îndemnat, de asemenea, mai mulţi oameni să se vaccineze.
 
„Vreau să reiterez invitaţia mea la vaccinare", a spus el. „Este un act de îngrijire faţă de sine, de solidaritate faţă de ceilalţi, de protecţie a familiei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici