Ţara care impune amenzi lunare de 100 de euro celor de peste 60 de ani care refuză să se vaccineze

Grecia a anunţat obligativitatea vaccinării pentru grupele de vârstă mai înaintată începând cu jumătatea lunii ianuarie, în încercarea de a reduce numărul de infecţii cu coronavirus în ţară, scrie CNBC.

2826 afișări
Imaginea articolului Ţara care impune amenzi lunare de 100 de euro celor de peste 60 de ani care refuză să se vaccineze

Ţara care impune amenzi lunare de 100 de euro celor de peste 60 de ani care refuză să se vaccineze

Dacă persoanele cu vârsta de 60 de ani sau mai mult nu se vor vaccina împotriva coronavirusului până la 16 ianuarie, vor fi sancţionate cu o amendă lunară de 100 de euro. Banii vor fi direcţionaţi către sistemul de sănătate.

Nu este o pedeapsă. Este un preţ al sănătăţii, dar şi un act de dreptate faţă de cei vaccinaţi", a declarat, pe Twitter, premierul Kyriakos Mitsotakis.

Grecia a raportat marţi 7.720 de cazuri noi, în scădere de la un record de 8.969 la 9 noiembrie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Cu toate acestea, autorităţile sunt îngrijorate că infecţiile vor creşte în continuare în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor de Crăciun. În acest sens, ele îşi intensifică şi capacităţile de testare.

Aproximativ 62% din populaţia Greciei era complet vaccinată împotriva virusului - acest procent este sub media UE de 66%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Cu toate acestea, datele ministerului sănătăţii au arătat că aproximativ 520.000 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani nu au reuşit să se vaccineze până acum, potrivit Reuters. Grecia are o populaţie de aproximativ 11 milioane de locuitori.

Anunţul Greciei vine într-un moment în care şi alte naţiuni europene iau în considerare vaccinarea obligatorie.

Cancelarul desemnat al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat marţi că şi-ar dori ca în viitorul apropiat să existe vaccinări obligatorii. "Aşa că sugerez începutul lunii februarie sau martie", a spus el într-un interviu, citat de Deutsche Welle.

Franţa şi Italia au fost printre primele naţiuni europene care au impus profesioniştilor din domeniul sănătăţii să se vaccineze. Între timp, cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat la începutul acestei luni că vaccinarea împotriva Covid va deveni obligatorie în ţara sa începând cu 1 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici