Ţara care va amenda companiile aeriene dacă vor aduce pasageri nevaccinaţi pe teritoriul său

Operatorul principalului aeroport internaţional din Ghana va amenda companiile aeriene cu 3.500 de dolari pentru fiecare pasager pe care îl vor transporta şi care nu este vaccinat împotriva COVID-19 sau care va fi testat pozitiv pentru coronavirus la sosire.

4223 afișări
Imaginea articolului Ţara care va amenda companiile aeriene dacă vor aduce pasageri nevaccinaţi pe teritoriul său

Ţara care va amenda companiile aeriene dacă vor aduce pasageri nevaccinaţi

Regula a intrat în vigoare de marţi pe Aeroportul Internaţional Kotoka din capitala Accra, a precizat Ghana Airports. Aceasta vine în urma unei măsuri luate săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii de a cere ca toate persoanele care intră în Ghana să fie vaccinate, potrivit CNN.

Aceste măsuri sunt unele dintre cele mai stricte din Africa, unde absorbţia vaccinului a fost pusă în dificultate de lipsa de aprovizionare şi de problemele logistice, chiar şi în condiţiile în care noua variantă Omicron ridică îngrijorări cu privire la transmiterea mai rapidă a virusului.
 
Înăsprirea restricţiilor din Ghana vine în contextul în care Banca Europeană de Investiţii (BEI) a anunţat un împrumut de investiţii în valoare de 75 de milioane de euro pentru a sprijini răspunsul său la pandemie, cel mai mare sprijin de acest fel pentru un program COVID-19 în Africa Subsahariană.
 
„Ghana a luat măsuri semnificative pentru a gestiona impactul COVID şi pentru a debloca investiţii pe termen lung", a declarat preşedintele BEI, Werner Hoyer.
 
Autorităţile au lansat o campanie masivă de vaccinare în această lună, înainte de intrarea în vigoare, începând cu 22 ianuarie, a unui mandat de vaccinare pentru grupurile ţintă, inclusiv pentru angajaţii guvernamentali, lucrătorii din domeniul sănătăţii şi studenţi. Aceasta intenţionează să recruteze mai mulţi lucrători din domeniul sănătăţii pentru a putea dubla vaccinarea zilnică de la 140.000.
 
Ghana, una dintre cele mai mari economii din Africa de Vest, care funcţionează pe baza exporturilor de cacao, aur şi petrol, a vaccinat până în prezent puţin peste 5% din populaţia sa de 30 de milioane de locuitori.
 
Ţara a înregistrat 131.412 infecţii şi 1.239 de decese cauzate de COVID-19, de la începutul pandemiei. În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 înregistrate la aeroportul Kotoka au reprezentat aproximativ 60% din totalul infecţiilor din ţară, a declarat vineri serviciul de sănătate.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici