Ţara care va renunţa la obligativitatea testării pentru călătorii vaccinaţi

  • Premierul Angliei, Boris Johnson, a anunţat că opreşte testarea obligatorie pentru călătorii care sunt vaccinaţi cu două doze.
  • Premierul nu a confirmat când vor fi relaxate regulile de călătorie, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple înainte de vacanţa de jumătate de semestru din februarie.
  • Aceasta va fi un impuls major pentru firmele de turism şi pentru familiile care plănuiesc o călătorie în străinătate.
1805 afișări
Imaginea articolului Ţara care va renunţa la obligativitatea testării pentru călătorii vaccinaţi

Ţara care va renunţa la obligativitatea testării pentru călătorii vaccinaţi

 
În cadrul unei vizite la spitalul Milton Keynes, Johnson a declarat luni: „Ceea ce facem în ceea ce priveşte călătoriile, pentru a arăta că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători, veţi vedea schimbări astfel încât oamenii care sosesc să nu mai fie nevoiţi să facă teste dacă au fost vaccinaţi, dacă au fost vaccinaţi de două ori”.
 
Organizaţia din industrie Airlines UK a declarat că a fost o "zi de referinţă".
 
Anunţul se aplică doar Angliei, dar administraţiile descentralizate din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au pus recent în aplicare modificările aduse de Westminster la normele privind călătoriile internaţionale, potrivit The Guardian.
 
În prezent, persoanele complet vaccinate, adică cele care au urmat o schemă copletă de vaccinare cu un ser aprobat, care sosesc în Anglia, trebuie în prezent să facă o rezervare prealabilă şi să efectueze un test după sosire de la un furnizor privat. 
 
De asemenea, se aşteaptă ca vaccinurile utilizate de mai multe ţări să fie recunoscute pentru călătorii, iar regulile pentru călătorii care nu sunt complet vaccinaţi vor fi uşurate.
 
Cei care sosesc la destinaţie şi nu sunt complet vaccinaţi trebuie să efectueze în prezent un test înainte de plecare şi două teste PCR după sosire, care sunt mai scumpe decât versiunea cu flux lateral. De asemenea, aceştia trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.
 
Decizia de a relaxa regulile de călătorie vine ca urmare a presiunii tot mai mari din partea sectorului, care susţine că restricţiile sunt ineficiente.
 
Directorul executiv al easyJet, Johan Lundgren, a salutat actualizarea, afirmând că "milioane de clienţi ai noştri" vor fi "încântaţi să vadă revenirea călătoriilor fără restricţii în Marea Britanie. „Credem că testele pentru călătorii ar trebui să devină acum un lucru de domeniul trecutului. Este clar că restricţiile de călătorie nu au încetinit în mod semnificativ răspândirea Omicron în Marea Britanie şi, prin urmare, este important să nu mai existe reacţii pripite la variantele viitoare".
 
Şeful Airlines UK, Tim Alderslade, a declarat: "Ambele companii au fost afectate: „Aceasta este o zi de referinţă pentru pasageri, întreprinderi şi UK. La aproape doi ani de când au fost introduse restricţiile iniţiale Covid, anunţul de astăzi aduce călătoriile internaţionale spre aproape de normalitate pentru cei complet vaccinaţi şi, în sfârşit, în concordanţă cu ospitalitatea şi economia internă".
 
Christophe Mathieu, directorul executiv al Brittany Ferries, a declarat că rezervările pentru vacanţele de primăvară şi vară erau deja "în plină desfăşurare", dar anunţul înseamnă că "ne putem aştepta ca cererea să crească vertiginos pentru jumătatea de trimestru din februarie".
 
Secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, va anunţa detaliile noilor reglementări privind călătoriile într-o declaraţie în Camera Comunelor luni după-amiază, în urma unei reuniuni a Comitetului pentru operaţiuni Covid-19 al cabinetului.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici