Ţara în care cetăţenii devin mai tineri cu doi ani datorită unei legi

Guvernul de la Seul a abolit vechea metodă de calcul a vârstei cetăţenilor pentru a se conforma standardelor internaţionale.

697 afișări
Imaginea articolului Ţara în care cetăţenii devin mai tineri cu doi ani datorită unei legi

Ţara în care cetăţenii devin mai tineri cu doi ani datorită unei legi

„Ţara noastră va deveni mai tânără”, a anunţat guvernul de la Seul. Meritul, însă, nu ţine de politici eficiente de creştere a natalităţii, ci are legătură cu decizia de a alinia calculul vârstei cetăţenilor la standardele internaţionale.

De altfel, Coreea de Sud păstrează încă metoda numărării anilor care derivă din tradiţia est-asiatică, conform căreia fiecare copil nenăscut are deja un an când se naşte şi toţi cetăţenii câştigă un an la fiecare 1 ianuarie.

În practică, un bebeluş născut pe 31 decembrie, câteva ore mai târziu are deja doi ani. Alte ţări, precum China şi Japonia, au adoptat acest sistem, dar l-au abandonat cu decenii în urmă. De astăzi, acelaşi lucru se va întâmpla şi în Coreea de Sud.

Vârsta minimă pentru consumul de băuturi alcoolice, coborâtă cu un an

Prin urmare, vârstele tuturor cetăţenilor vor fi recalculate pentru a se conforma standardelor oricărei alte ţări. Sunt destule consecinţe. Pentru că în societatea sud-coreeană vârsta este mai mult decât un număr.

The Wall Street Journal aminteşte că în 2018, cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, guvernul a trebuit să le ceară în mod explicit sud-coreenilor să nu pună străinilor întrebarea „incomodă”, pentru a evita o lipsă de politeţe.

Implicaţiile sunt şi practice. De exemplu, în mediul şcolar: cum se stabileşte dacă un copil poate urma sau nu clasa I? Pentru a ocoli dificultăţile numărării, autorităţile şcolare au optat pentru o soluţie simplă: vechiul sistem se va aplica în lumea educaţiei.

Aşa cum va rămâne în vigoare să se stabilească când trebuie să se prezinte băieţii la chemarea la serviciul militar. Vârsta minimă pentru consumul de băuturi alcoolice va fi coborâtă de la actualii 20 de ani la 19 ani, deci cu doar un an. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici