Video Târgu-Jiu: Copii spitalizaţi după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Nouă copii de la o grădiniţă din Târgu-Jiu au ajuns, joi, la Spitalul Judeţean, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

4 afișări

Incidentul s-a produs în jurul orelor 10,00, la grădiniţa din cartierul Bârseşti, de la periferia municipiului.

Potrivit educatoarei Eliana Palabă, doi copii au acuzat stări de ameţeală şi greaţă, după care şi alţii au început să se plângă de stări similare. Copiii au fost scoşi în curtea grădiniţiei, la aer, educatoarea chemând ambulanţa.

Nouă copii au fost transportaţi la spital, unde s-a stabilit că s-au intoxicat cu monoxid de carbon, însă starea lor este bună. Potrivit medicului Sevastian Bunăiaşu, în cel mult două ore copiii vor putea pleca acasă.

Educatoarea a declarat că de aproximativ două săptămâni a solicitat curăţarea coşului de evacuare a gazelor arse din sobă, lucru care nu s-a întâmplat. Grădiniţa este încălzită cu sobe de teracotă pe gaze.

Copiii au ieşit din spital, după ce starea lor a revenit la normal, iar primarul municipiului a cerut verificarea coşurilor tuturor grădiniţelor din oraş care au sobe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Constantin Pălivan, a declarat că cei nouă copii nu au rămas sub supraveghere medicală decât timp de câteva ore, starea lor de sănătate nefiind una care să le pună în pericol viaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici