Târgu Jiu: Părinţii a doi copii cer teste ADN, susţinând că le-au fost încurcaţi bebeluşii

Părinţii a doi bebeluşi născuţi la maternitatea din Târgu Jiu solicită efectuarea de teste ADN, acuzând cadrele medicale că au încurcat nou-născuţii între ei.

208 afișări
Imaginea articolului Târgu Jiu: Părinţii a doi copii cer teste ADN, susţinând că le-au fost încurcaţi bebeluşii

Părinţii a doi copii născuţi la Târgu Jiu cer teste ADN, susţinând că le-au fost încurcaţi bebeluşii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Familiile Treancă, din Motru, şi Iovan, din Bumbeşti-Piţic, au mers, marţi seară, la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, după ce au fost anunţate de existenţa unei probleme în privinţa identităţii celor doi bebeluşi.

"A venit o asistentă şi mi-a spus că nu este copilul meu. Ne-am dat seama de încurcătură atunci când i-am cântărit pentru că aveau greutăţi diferite faţă de acum câteva zile, când îi născusem. Pentru mine a fost un şoc, mai ales că sunt la prima naştere. Acum asistentele spun că este copilul meu, dar nu ştiu ce să mai cred, mai ales că trei zile eu l-am alăptat pe al celeilalte mame, iar ea l-a alăptat pe al meu", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Treancă, una dintre mame.

Mai multe persoane nemulţumite de această situaţie s-au adunat pe holul maternităţii, un echipaj de Poliţie aflându-se la faţa locului pentru câteva zeci de minute pentru a calma spiritele. Taţii celor doi copii au solicitat cu insistenţă să fie făcute teste ADN.

"Nu vom lăsa lucrurile aşa şi nu vom pleca de aici până nu ni se dă o explicaţie. Să se facă un test, să ne lămurească pentru că dacă vor să plecăm măcar să plecăm acasă cu inima împăcată, nu cu gândul că nu e copilul nostru", a spus Cosmin Treancă, tatăl unuia dintre bebeluşi.

Cele două familii au ameninţat că dacă medicii nu le vor da explicaţii despre situaţia creată şi nu vor fi făcute teste vor depune plângeri la Parchet şi Poliţie.

O asistentă din cadrul maternităţii a susţinut, însă, că, din punctul de vedere al unităţii sanitare "nu există nicio problemă", aceasta spunând că "bebeluşii au fost într-un pat comun la izolator, li s-au schimbat etichetele, dar nu s-a făcut un schimb efectiv de copii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici