Târgul de Paşte se deschide azi la Craiova: Alice în Ţara Minunilor are 5 metri

Târgul de Paşte de la Craiova îşi deschide porţile sâmbătă, într-un peisaj de poveste, în Parcul Nicolae Romanescu. Craiova a fost desemnată cea mai frumoasă destinaţie de Paşte din Europa de către European Best Destinations.

1054 afișări
Imaginea articolului Târgul de Paşte se deschide azi la Craiova: Alice în Ţara Minunilor are 5 metri

Târgul de Paşte se deschide azi la Craiova: Alice în Ţara Minunilor are 5 metri

Craiova pune la dispoziţia vizitatorilor Târgului de Paşte un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziţii şi spectacole.

Târgul de Paşte va fi deschis timp de o lună, începând de sâmbătă, din 1 aprilie, până pe 1 mai, şi oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Ţara Minunilor. Căsuţe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de şah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăţei, peste 100.000 flori, dar şi Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii şi Paşte.

Deschiderea Târgului de Paşte ar fi trebuit să îi revină personajului în jurul căruia s-a creat povestea din acest an, respectiv Alice. Din cauza situaţiei meteorologice din Craiova şi a prognozei pentru următoarele ore, evenimentele programate pentru sâmbătă, la deschiderea Târgului de Paşte din Parcul Nicolae Romanescu, au fost amânate. Astfel, spectacolul Operei Române Craiova, „Alice în Ţara Dansului”, va avea loc duminică, 2 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul de Vară, iar spectacolul „Alice în Ţara Minunilor”, organizat de Casa de Cultură Traian Demetrescu, programat iniţial pentru duminică de la ora 18, va avea loc imediat după finalizarea spectacolului Operei Române.

Căsuţele comercianţilor rămân deschise, conform programului.

Târgul de Paşte se va încheia, în fiecare seară, după aprinderea luminiţelor amplasate, ca într-o feerie, pe marginea lacului (ce vor putea fi admirate de pe aleea din spatele Teatrului de Vară) sau pe cele spectaculos distribuite în faţa păunului, de la intrarea în Parc, de la coloane.

Ce îi aşteaptă pe cei mici

Cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să picteze la atelierul de ceramică Lutelier, situat lângă locul de joacă din Parcul Romanescu, să-şi facă poze cu personajele din poveşti împrăştiate prin poieniţele din jurul Casei Bibescu, să joace şah cu Alice şi prietenii ei, să participe la atelierele interactive din foişorul fanfarei precum cele de olărit, de şah, de pictură sau improvizaţie, să participe la treasure hunt, să vizioneze expoziţii de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică şi dans programate în fiecare weekend la Teatrul de Vară din parc.

Comercianţi şi meşteşugari din toată ţara îşi vor prezenta ofertele în Parcul Nicolae Romanescu, pe aleile care duc către Foişorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12.00 – 20.00. Cei 24 de comercianţi prezenţi la Târgul de Paşte din Craiova sunt din judeţele Dolj, Neamţ, Harghita, Bistriţa, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeş, Covasna, Maramureş, Vrancea şi Ilfov şi îi vor ademeni pe craioveni şi turişti cu produse tradiţionale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceaţă, gemuri, zacuscă, şerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar şi cu produse realizate cu migală de artişti hand-made, ii, bundiţe, ţesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decoraţiuni de sezon.

Pentru iubitorii de mişcare, Primăria Craiova va deschide sâmbătă şi sezonul întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar şi pe cel al plimbărilor cu barca şi hidrobicicleta-lebădă pe lac (între orele 10.00 – 20.00).

Ruta autobuzului turistic

Cei care doresc să intre în atmosfera de basm a Târgului de Paşte din Craiova vor avea la dispoziţie, pentru prima oară, şi un autobuz turistic. Pe întreaga perioadă a evenimentului, o rută specială a RAT Craiova va circula de sâmbătă, din oră în oră, pe traseul Sala Polivalentă – Biserica Sf. Dumitru – Agronomie – Grădina Botanică (staţia de la Schmit) – Primăria Craiova (English Park) – Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) – Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prima cursă va începe zilnic de la ora 10.00, din zona Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci, iar ultima cursă va pleca la ora 20.00.

Având în vedere că în zona Parcului Romanescu numărul de locuri de parcare este limitat, reprezentanţii Primăriei Craiova roagă cetăţenii să vină la Târgul de Paşte cu autobuzul supraetajat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici