Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Timişoara, că ajutoarele care vor fi acordate rudelor minerilor decedaţi sau răniţi în exploziile ce au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, vor fi aprobate în şedinţa de Guverrn de miercuri.

13 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri

Tăriceanu: Ajutoarele minerilor vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, marţi, la Timişoara, de un jurnalist dacă Guvernul va acorda ajutoare rudelor minerilor decedaţi sau răniţi în cele două explozii produse în mina Petrila, şeful Executivului spunând că "ajutoarele minerilor vor fi aprobate miercuri în şedinţa de Guvern".

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul Companiei Naţionale a Huilei (CNH), că rudele minerilor morţi sau răniţi în exploziile de sâmbătă vor primi ajutoare financiare în valoare totală de câteva zeci de mii de lei.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alte 14 persoane au fost rănite. Dintre cei 14 răniţi, opt au fost transportaţi, duminică, la Bucureşti.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se află, marţi, într-o vizită la Timişoara, pentru a susţine candidaţii la alegerile parlamentare. Premierul a vizitat Universitatea Politehnica din Timişoara şi a discutat cu profesorii.

Prim-ministrul a participat şi la un proiect de mediu iniţiat de filiala PNL Timiş, prin care au fost plantaţi o sută de puieţi de tei la marginea oraşului, unul fiind plantat de către premier.

Tăriceanu s-a întâlnit cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, după care a avut o întrevedere cu reprezentanţii mediului de afaceri din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici