Tăriceanu, despre reducerea fondurilor la serviciile secrete, în 2019: De 15 ani, bugetele lor tot cresc/ Ne punem întrebarea dacă sunt justificate

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, referitor la reducerea fondurilor pentru serviciile secrete că bugetele acestora tot cresc de 15 ani încoace şi îşi pune întrebarea dacă aceste creşteri sunt justificate.

1069 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre reducerea fondurilor la serviciile secrete, în 2019: De 15 ani, bugetele lor tot cresc/ Ne punem întrebarea dacă sunt justificate

Tăriceanu, despre reducerea fondurilor la serviciile secrete în 2019: De 15 ani, bugetele lor tot cresc/ Ne punem întrebarea dacă sunt justificate

„Cred că orice buget trebuie explicat şi justificat. În România cred că nu spun o noutate că sunt 15 ani de când bugetele serviciilor cresc şi sigur că ne punem întrebarea dacă aceste creşteri sunt justificate şi trebuie să primim nişte justificări.

Nu se poate folosi aici elementul secretului de serviciu pentru că sunt comisiile de specialitate unde aceste lucruri trebuie discutate în detaliu şi dacă aceste creşteri sunt justificate, sigur că ele trebuie acordate, dar dacă este vorba numai de o creştere care să meargă pe eu ştiu, acţiuni care nu sunt esenţiale pentru buna desfăşurare a serviciilor poate putem să avem grijă ca banii să-i cheltuim mai cu chibzuinţă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de luni a Biroului permanent al Senatului.

Reacţia preşedintelui Senatului vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru nişte programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanţă şi siguranţă naţională. La fel şi programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici